I år inviterer sirkusdirektør Arild Arnardo til 65-årsjubileum for sitt Cirkus Arnardo — uten elefanter. Mattilsynet har tidligere uttalt at det ikke er forsvarlig å bruke elefanter i sirkus. Selv mener sirkuset at plassmangel er årsaken til at snabeldyret blir utelukket fra forestillingene.

— Vi besluttet etter forrige sesong å erstatte elefantene medandre dyr i år. Fortetting ibysentra og grusbaner som byggesom til kunstgressanlegg,setter begrensninger for hvilke steder vi kan besøke. Detteeren trend vi må ta høyde for. En sirkussesong planlegges nemliglang tid iforveien, skriver Arild Arnardo i en pressemelding.

Dyrevernorganisasjonen NOAH gratulerer sirkuset med en fornuftig avgjørelse. Leder Siri Martinsen håper at dette er første steg på veien mot et dyrefritt sirkus.

— Jeg tolker dette som et tegn på at de har erkjent kritikken fra fagmiljøene, og håper de vil ta ytterligere avstand fra den tradisjonelle tankegangen om at sirkus må ha dyr for å overleve. Det er langt flere dyr enn elefantene som har behov for større plass enn hva et sirkus kan gi, sier Martinsen til NTB. (©NTB)