Hvilken bok anbefaler du?— Jeg liker mange sjangere, alt fra «Ringenes Herre» og «Enders Game» til romaner iscenesatt i en sosial og historisk virkelighet, Jeg anbefaler med glede bøker både av Vera Henriksen og Orson Scott Card. I disse frihetsfeirings-tider bør alle i Kristiansand få med seg bøker om og av Camilla Collett. Akkurat nå leser jeg «The Bees», en fasinerende bok av debutforfatter Laline Paull. Romanen beskriver det dystopiske livet blant honningbiene der borgernes credo er «aksepter, adlyd og tjen». Fortellingen gir en sterk kontrast til friheten vår grunnlov gir. Tryggheten vi søker, og all overvåkningen vi aksepterer, kan sette strengere rammer rundt den frihet vi ønsker.

Tre favorittforfattere?

— Det er umulig å velge tre, men jeg leser gjerne om igjen Torill Thorstad Hauger, Alfred Hauge, Jostein Gaarder, George Orwell, Vera Sæther, Vera Henriksen, Sigrid Undset, Kari Vinje, Graham Greene, Orson Scott Card og vår lokale Kirsten Sødal. Jeg leser også japanske bøker.

Hvilken forfatter er overvurdert?

— Knut Hamsun.

Hvilken bok leser du neste gang?

— Jeg har tatt Alfred Hauges trilogi om Cleng Peerson ut av bokhylla. Vi laget en kortfilm av den i 1984. Jeg håper en gang å lage en spillefilm eller TV serie av den.

Låner du, laster du ned eller kjøper du bøker?

— Jeg låner, laster ned og kjøper bøker. De siste årene er det blitt mest nedlastinger på nettbrett.

Når leser du?

— Jeg reiser mye og leser i ventehaller, på tog og i fly. På søndager, spesielt når sola skinner, kan jeg sitte på balkongen med en bok eller tre hele dagen.

Hvilke bøker leser du absolutt ikke?

— Jeg viker unna bøker om Dracula eller om zombier.