I pokémon-spillene har du vanligvis fått i oppgave å ale opp små monstre som bor inne i baller, såkalte pokéballer. Men denne gangen har alle pokémonene blitt bortført, og ved hjelp av spesiell innretning, som den sprø professoren har funnet opp, skal du prøve å redde alle sammen.

Så langt alt vel. Men så blir du servert en helt borti natta søkt historie for å rettferdiggjøre at dette egentlig bare er et ganske ordinært puslespill med tydelig slektskap til Tetris, Meteos, Columns osv. Forskjellen består i at brikkene som detter ned er pokémon, og målet er å få fire like på rad. Dette gjør du ved å dra skrivestiften enten opp ned eller til siden på berøringsskjermen. Når du har klart å få fire på rad, holder det en liten stund å greie tre på rad, deretter to, og det gjelder å holde det gående så lenge som mulig. Bruker du for lang tid, må du greie fire på rad igjen.

Og det er hele spillet. Med litt fingerferdighet runder du historiedelen i spillet på noen få timer. Når du kommer så langt har du sannsynligvis greid å få tak i rundt halvparten av de tilgjengelige pokémonene, så hvis du skal få tak i alle variantene, må du begynne på nytt.

Pokémon Link er meget vanedannende, men det betyr ikke at jeg vil anbefale spillet. Dette er et spill av typen du føler at du har kastet bort tid på etter å ha spilt. Du kjenner deg helt råtten siden du ikke greier å legge det vekk, samtidig som du egentlig kjeder deg litt mens du spiller. Og på akkurat samme måte som med Tetris, ser du de små skapningene stille seg på rad inne i hodet ditt når du lukker øynene om kvelden. Og det kan jo bare ikke være bra.

TORE SAND

Pokémon

på rekke og rad

Pokémon Link

Utgiver: Nintendo

Sjanger: Puslespill

Alder: 3+

Plattformer: Kun Nintendo DS