Når et spill er basert på en film og i tillegg er utformet for de aller yngste, pleier det ikke å være særlig grunn til å skru forventningene i taket. Men Ice Age 2 er faktisk et overraskende bra spill for barn.

Hvis du har sett den første Ice Age-filmen, husker du sikkert den lille gnageren Scrat som gjør så godt han kan for å ta vare på eikenøtten sin. Og selv om han på ingen måte er spesielt viktig for handlingen i filmene, er det han som har fått hovedrollen i spillet. Du spiller riktig nok mammuten Manny, sabeltigeren Diego og dovendyret Sid fra tid til annen, men det meste er altså overlatt til Scrat.

Ikke overraskende skal du samle nøtter, og når du finner et bestemt antall av en spesiell type, kommer du videre i spillet. Oppgavene du står overfor er på ingen måte veldig originale, dette er relativt kjent stoff. Du må hoppe, flytte på ting, hjelpe en kondor-mamma med å finne igjen kyllingene sine, skli nedover islagte baner uten å krasje for mye og andre gjøremål du kjenner igjen fra de fleste andre spill i genren.

Men Istid 2 skiller seg likevel litt ut fra hopen. Det er ganske morsomt å kontrollere stakkars, lille Scrat, han er kult animert og det er ikke måte på hva han må tåle av tyn for å greie seg. Han må for eksempel jobbe seg gjennom innvollene på en diger fisk. Og det er bare en vei ut, hvis du skjønner hva jeg mener.

En annen gang han skal ha tak i noen viktige nøtter, må han stille seg opp bak en forhistorisk bjørn som er skikkelig uggen i magen (den er fruktose-intolerant og har spist for mange epler), og bli blåst av gårde av voldsomme prompesalver. En garantert innertier hos den yngre garde. Og eldre for den saks skyld.

Spillet er litt lettere enn enkelte andre spill i plattformgenren, men du må nok regne med å forklare hva som skal gjøres for barna, i og med at utgiveren ikke har tatt seg bryet med eller råd til å lokalisere spillet til norsk. Dette er ikke spesielt imponerende for et spill som kommer til å selge masse og har 3+ trykket på omslaget.

Men det er kanskje ikke så dum idé å sette seg ned sammen med barna og sette seg inn i det de driver med heller. Ice Age 2 anbefales.

TORE SAND

Isen smelter

Ice Age 2: The Meltdown

Utgiver: Sierra

Sjanger: Plattform

Alder: 3+

Plattformer: PlayStation 2, Xbox, PC, Gamecube. Andre versjoner finnes til Nintendo DS og GBA