Fem medlemmer med litt av en CV. Amerikanske Flying Colors leverer stykker og biter fra der de kommer fra. Sammenlagt blir det en helt ålreit helhet, selv om noen av låtene bare er sånn passe bra, og selv om formidlingen og produksjonen mangler litt sprut og energi.

Gitarist Steve Morse og bassist Dave Larue spilte sammen i The Dixie Dregs. Trommeslager Mike Portnoy kommer fra Dream Theater, mens hovedvokalist Casey McPherson er sanger og sangskriver enten alene eller i Austin-bandet Alpha Rev. Neal Morse fra Los Angeles tar seg av tangentspillet.

flyingcolorsfoto.jpg

Albumet preges av fin variasjon mellom søt vestkystpop a la Toto, som på balladene "Kayla" og "Fool in My Heart", eller mer rocka saker som den tunge "All Falls Down". På åpneren "Blue Ocean" snakker vi mer om en type fusion-låt a la The Dixie Dregs.Det spilles og synges godt, og selv der melodien er i tynneste laget, låter det helt ålreit. Flying Colors framstår ikke som hjerteknusere, men supergruppa sørger for å slå fast at stereoanlegget ditt låter bra. For dette er ikke et band for MP3-filer.