Purified in Blood har kanskje ikke fått like mye omtale som sine medrogalendinger i Kvelertak de siste par årene, men de byr på mye av det samme. Ikke minst gjelder det et aggresjons— og energinivå som er godt over grensen for det begripelige.

purifiedinblood_ flightofadyingsun.jpg

Den viktigste forskjellen er at Purified in Blood er mer av et rendyrket metalband. Det er ikke vanskelig å peke ut verken Mastodon-aktige riff, Lamb of God-brekk eller Iron Maiden-inspirerte sololøp i låtene deres. Men det de mangler av originalitet, kompenserer de for med desto mer dynamikk og intensitet. At vokalist nummer to har sluttet siden forrige plate, merkes knapt. «Flight of a Dying Sun» er en drøy halv time med et raseri så perfeksjonert at en stakkar ikke kan annet enn å la seg overkjøre – og glise som en idiot. I juli spiller Purified in Blood på festivalen Måkeskrik i Kristiansand. Ta dét som en anbefaling eller en advarsel, alt etter som.

TIL MÅKESKRIK: 28. juli kan du oppleve Purified in Blood i Bendiksbukta på Odderøya, og høre mange av metalbandets nye låter. Her er vokalist Hallgeir Skretting Enoksen og resten av rogalendingene i aksjon på Øyafestivalen i 2010. Foto: Kyrre Lien, Scanpix