”Velkommen til vår første solokonsert i Kristiansand! Dette har vi gledet oss veldig til!” sier gitarist og korist Martin Torvik Langerød før bandet setter i gang med den første låten, som ironisk nok heter ”We don’t care”. Litt ustø vokal tyder på at det er nerver ute å går, men riffene sitter bra og gir publikum et energikick fra første stund.

Putrid er et band fra Arendal med fire unge musikere, som spiller alternativ rock. For noen uker siden spilte de sammen med Kristiansand symfoniorkester på Agder Teater i prosjektet "Fremtiden er Uhørt". Tidligere har ungguttene varmet opp for artister som Donkeyboy og Haddy N´jie, og de er allerede booket til Hove og Canal Street. Denne gangen står de alene på scenen på På Hjørnet.

Konserten fortsetter med låten ”Alter Ego”, som var en av de to låtene bandet spilte med symfoniorkesteret. Vokalisten, Mathias Langfeldt Andersen, ser ut til å ha fått roet nervene etter en god publikumsmottakelse av den første låten. Han synger stødig, og en liten anelse av sårhet i stemmen gjør vokalen unik. Med synkrone gitarbevegelser, fengende riff og spennende koring blir denne låten en av konsertens høydepunkter.

Til tross for sin unge alder leverer guttene i Putrid et gjennomkomponert og melankolsk lydbilde, og viser gode instrumenttekniske ferdigheter, men scenisk sett har de ennå mye å hente. Konserten blir til tider stillestående, og aggresjonen, råheten og den drivende musikken kommer ikke godt nok frem, visuelt sett. I tilegg kan noen av låtene bli noe repetitative og monotone, og det er tidvis også vanskelig å få tak i teksten.

Den siste sangen, ”Bedroom Colors”, er en av kveldens roligste låter, og det er lett å høre at guttene har hentet inspirasjon fra band som Muse og Radiohead. Til tross for et noe labert publikumsoppmøte, er det noen som danser foran scenen og stemningen er god. Konserten avsluttes med taktfast klapp og ”ta go’låta” ropes fra publikum.

Putrid er et band som vi garantert kommer til å se mer av i fremtiden. I kveld leverte de en jevnt over god konsert med noen potensielle hitlåter. Noen dødpunkter gjør likevel at de ikke når helt til topps.