KRISTIANSAND: I dag ble det klart hvem de ti finalistene som kjemper om å få P3 Skole Sessions til sin skole den 21. september er. Fra 800 søknader som ble sendt inn til NRK, ble blant andre Grim skole i Kristiansand og Birkenlund skole i Arendal plukket ut.

Hard konkurranse

De kjemper nå mot hverandre og mot Kjølnes skole i Porsgrunn, Vargstad skole i Lillehammer, Charlottenlund skole i Trondheim, Bø skole i Haugesund, Gjesdal skole i Ålgård, Løpsmark skole i Bodø, Hinna skole i Stavanger og Fredrik II skole i Fredrikstad om en eksklusiv skolekonsert.

– Vi i juryen hadde en herlig dag med den takknemlige oppgaven å lese så mange rørende, morsomme, overraskende og kreative begrunnelser. Det var et krevende arbeid, av og til med høy temperatur, men til slutt var vi helt enige om at vi hadde de ti beste kandidatene. Ti historier som traff oss, enten gjennom humor, frustrasjon eller varme, uttaler juryformann og prosjektleder i P3, Christian Finnskog, i en pressemelding.

Stem nå

Fra klokken 12 i dag formiddag kan publikum stemme frem sin favoritt på P3.no. Den 9. september avsluttes avstemmingen, og vinneren får en skolekonsert med Erik og Kriss, Lido Lido og A–Lee. Vinneren i fjor, Spjelkavik videregående skole, fikk besøk av Lars Vaular, Karpe Diem og Donkeyboy.

— Lido Lido og A–Lee er blant de mest spennende norske artistene, og de har det siste året begge bevist at de kan rulle ut hits av ermene sine. Erik og Kriss er for veteraner å regne, og de har laget lydsporet til mange unges liv, uttaler musikksjef i P3 og mP3, Mats Borch Bugge, i pressemeldingen.

Ny programleder

Selve konserten arrangeres den 21. september, og programleder er Aishath Afeef, som nylig har returnert fra New York for å bli programleder i Popsalongen.

– Det er kjempekult. Jeg ville meldt på min skole hvis jeg gikk på skole nå, og hørte om denne konkurransen. Hvor digg er det ikke at noen kommer og orger en hel konsert for deg når du egentlig skal ha mattetime, uttaler Afeef.

For mer info: www.p3.no