MOLDE: — Det var noe av det mest hektiske jeg har vært med på i livet. Jeg måtte rigge fire høyttalere på toppen av skipet før jeg skulle spille, forteller Tore Ljøkjel på telefon til fvn.no.

Han har vært med i det som er sommeren store snakkis - og verdens lengste tv-program, nemlig Hurtigruten.

Spilte direkte

Ljøkjel bor i Iveland, men har vokst opp i Molde. De siste to og en halv månedene har han spilt på alle Hurtigrute-skipene som går langs kysten.

Finalen gikk på den svært populære og tv-overførte Hurtigrute-turen mot hjembyen. Saksofonisten gikk på i Ålesund og ble med til Molde.

I løpet av turen mellom vestlandsbyene spilte han flere melodier. Han forteller imidlertid at ikke alt gikk som planlagt.

Fikk jernteppe

— Jeg ønsket å formidle ro, men så oppstod et paradoks med et utrolig høyt spenningsnivå da vi var klare for å gå på lufta. Jeg fikk jernteppe, forteller Ljøkjel.

Resultatet ble at Henning Sommerros låt "Kveldssalme" ikke ble med i sendingen.

Fredag klokka 21.15 gikk MS Nordnorge inn til kai i Molde. Langs innseilinga til byen, på fjorden og på kaia var mange hundre samlet for å se båten. Da var den lange turen over for Ljøkjel.

— Jeg kjente at det løsnet da jeg så de mange hundre som sto langs kaia. Man blir helt løftet av det og der er jeg heldig som kan bruke musikken, sier Ljøkjel.

134 timer live-tv

Den 134 timer lange direktesendingen av Hurtigrutens tur mellom Bergen og Kirkenes har blitt en stor suksess. Fra torsdag kveld klokka 19.45 og 03.00 natt til fredag hadde 1.345.000 mennesker vært innom sendingen, som går direkte på statskanalens nettsider og på NRK2. TNS Gallup meldte fredag at 160 000 nordmenn fulgte de syv første timene av sendingen til Hurtigruten, og over 1,3 millioner seere var innom NRK2s sending mellom klokken 19.45 og 03.00 den første natten.

Chatten til NRKs nettside om Hurtigruten har eksplodert, det samme gjelder Twitter. Langs land og i hver eneste havn har responsen vært formidabel.

Ved 15-tiden søndag forlot båten Bodø og fortsetter da turen mot Lofoten.