ARENDAL : — Dette er første gang jeg har fått fisk og nå føler jeg meg som en ekte mann. På forhånd trodde jeg det kom til å bli litt ekkelt å ta i fisken, men det gikk fint. Nå skal vi grille den, sier trommis Pete Robertson og flirer.

Fvn.no møter han og vokalist Justin Young på stranda få timer før de skal innta Amfiscenen på Hovefestivalen. London-bandet The Vaccines har kun spilt sammen ett år, men har allerede fått en solid fanskare i hjemlandet.

Sa opp jobben

Debutalbumet «What Did You Expect From The Vaccines?» kom ut i mars og har allerede solgt til gull i hjemlandet. De fire guttene møtte hverandre i fjor sommer og kun etter få øvelser, sa de opp jobber og studier for å satse alt på musikken.

— Vi klikket umiddelbart og alle skjønte raskt at vi ville få til noe bra, sier vokalist Justin Young. I sommer spiller de på 55 festivaler i Europa, USA, Japan og Australia.

Vil starte festen

- Hvordan vil dere beskrive musikken deres?

— Den er enkel, ekte, energisk og meningsfull. Vi ønsker å gi publikum et godt show og lover å gi alt. Det virker som folk er her for å få en god fest og vi skal gjøre alt for å starte den, sier vokalist Justin.

— Det høres selvsagt ut som en klisjé, men musikken er ekte rock’n’roll, supplerer Pete.

Spilte i Oslo

Bandet stortrives på Hove og er imponert over omgivelsene.

— Å være her er helt fantastisk. Vi kom hit i går kveld og i dag har vi vært ute i båt. Vi tok båten fra hotellet og ut hit, sier de.

The Vaccines har spilt i Norge tidligere også. I mars hadde de konsert på Internasjonalen i Oslo. Konserten begynte klokken halv elleve, men det viste seg å være litt tidlig.

— Vi trodde konserten var utsolgt, men da klokken ble halv elleve, var det ingen i lokalet. Da fikk vi vite at folk i Norge går ut sent og ventet til klokken ble halv tolv før vi gikk på scenen, sier guttene.

Smigret av oppmerksomheten

Fra Hove går turen rett videre til Sveriges største festival, Peace & Love. Bandet nyter å reise rundt og synes det er smigrende og veldig spennende med all oppmerksomheten. Nå er de bevisst på å nyte hypen så lenge den varer.

— Ofte er det sånn at når ting skjer fort, så ender det fort. Derfor passer vi på å ha det veldig morsomt nå, sier vokalist Justin Young. Indiebandet består også av Freddie Cowan på gitar og islandske Arni Hjorvar på bass. The Vaccines har konsert på Amfiscenen klokken 19.30 i kveld.