KRISTIANSAND: Det er klart etter at Cultiva-ledelsen i dag var i møte med Stiftelsestilsynet i Førde. Tilsynet undersøker nå om flere av milliardstiftelsens utdelinger er i strid med vedtektene, og før det er avklart vil det ikke bli utbetalt en eneste krone.

Blant de pengene som nå holdes tilbake er de fire millionene som styret den 16. desember vedtok å gi kommunen til bygging av curlinghall.

Nytt møte

De seks millionene som ble brukt for å redde Start er allerede utbetalt, og det er foreløpig uklart om de vil bli krevd tilbake.

— Vi skal ha et nytt møte med tilsynet i februar, og alle utbetalinger blir satt på vent til vi har avklart de problemstillingene vi nå har en konstruktiv dialog om, sier styreleder Ansgar Gabrielsen til fvn.no.

Det aller største problemet som må avklares er tildelingen til Kilden. Cultiva har ved å yte et tilskudd på 323 millioner kroner i realiteten gått løs på sin egen grunnkapital, noe Stiftelsestilsynet ser meget alvorlig på.

Vil ha arbeidsro

I en pressemelding uttaler både Stiftelsestilsynet og Cultiva at møtet i Førde var konstruktivt. De er i tett dialog i den videre håndteringen av saken.

Av hensyn til behovet for arbeidsro, ønsker Stiftelsestilsynet på det nåværende tidspunkt ikke å kommentere saken ytterligere, skrives det i pressemeldingen.