OSLO: Etter at forhandlingene mellom TV 2 og Canal Digital brøt sammen natt til fredag, har TV 2s nisjekanaler Bliss, Filmkanalen og Nyhetskanalen blitt fjernet fra 500 000 husstander.

Kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2 sier til Aftenposten at seertapet ikke vil påvirke forhandlingene.

— Dette har vi selvfølgelig gjort noen beregninger på, men det er ikke beregninger vi lar oss stresse av. Vi har tatt høyde for at denne situasjonen kunne oppstå, og vi kan ikke la oss styre av midlertidige tap av inntekt. Vi er nødt til å tenke på TV 2s fremtid og de strategiene vi har vedtatt, sier Indrøy.

Følelsen kan være gjensidig. En titt på helgens programoversikt viser at en halv million seere for det meste går glipp av realityserie-repriser og nyhetssendinger. Fra fredag ettermiddag til søndag kveld er det totalt 80 repriser på de tre kanalene.

Repriser

På fredag viser for eksempel TV 2 Bliss hele sju episoder i reprise av Top Model UK. Repriser av den norske realityserien Date meg vises også i episode 9-12. På Filmkanalen kan du gå glipp av blant annet Stuart Little 2 og Dude, where's my car , som fikk blandede mottakelser av kritikerne da de kom ut.

Mer repriser

Lørdag vises fem repriser av Greys Anatomy, fem repriser av Brothers and sisters og fire repriser av Alias på Bliss, i tillegg til Jakten på kjærligheten - også det en reprise. Filmkanalen viser Constantine og The Fanaticks .

Nyhetskanalen viser for det meste nyheter, i tillegg til en del repriser av fredagens Korrespondenten-program.

På Bliss søndag er 21 av 28 programmer - du gjettet riktig - repriser.