KRISTIANSAND: Timbuktu brakte sola frem i hjertene hos publikum på en regntung dag under årets Hovefestival. Fredag er han tilbake på Sørlandet, og denne gangen er det Kick i Kristiansand som får besøk av den svenske rapperen.

Bygger studio i Dakar

Jason (Timbuktu) Diakité har etter sin opptreden på Hovefestivalen i sommer, tilbrakt mye tid på turné, og testet ut de nye låtene fra sisteplata ”Sagolandet”. Blant annet hadde han og det faste bandet, Damn en stor sommerturné, hvor Hove var en av deres første stopp. Men Timbuktu har også rukket en tur til Dakar i Senegal, hvor han i samarbeid med den humanitære hjelpeorganisasjonen, PLAN har startet en musikkskole for unge musikalske talenter. En opplevelse han aldri ville vært foruten.

— Vi bygger et studio for unge rappere og musikere i Dakar i Senegal. Det er en form for kulturell bistand. I stedet for å bare være en som sitter langt borte og sender penger, kan vi i dette tilfellet være delaktige i prosessen med å utvikle talentene de allerede har, sier Jason Diakité til fvn.no.

Den personlige gevinsten han høster ved å drive denne typen arbeid betyr mye for den sympatiske rapperen.

— Det gir meg masse inspirasjon og jeg føler at jeg gjør noe verdifullt. Og å gjøre noe som er verdifullt for andre mennesker gjør meg veldig lykkelig, sier han.

Gleder seg til å treffe Sheepy

Fredag går svensken på scenen etter at publikum har blitt godt varmet opp av lokale Brede Flatset ”Sheepy” Johnsen, en mann han gleder seg stort til å møte.

— Jeg kjenner ikke til han fra før, men han høres veldig spennende ut, og jeg gleder meg veldig til å møte han, sier Timbuktu.

Før konserten på Kick, har han og bandet tilbrakt flere dager på skoleturné i Telemark, hvor han har opptrådt på syv forskjellige skoler og holdt dagkonserter.

— Det har uten tvil vært en utfordring å skulle prestere like bra klokka ni eller ti på morgenen som når man spiller for et voksent publikum på en klubb. Og vi vil jo gjerne levere like bra uansett. Vi har spilt for et publikum bestående av barn i alt fra 6 til 16 år. Men det som er så fascinerende er å se alle de ulike reaksjonene vi får fra de forskjellige aldersgruppene, sier Timbuktu.

Husvarme nye låter

På fredag får Kick-publikummet servert en god blanding av både nye og gamle låter på ekte ”skånsk”. Timbuktu lover at både de som ennå nynner på ”Det löser sig” og de som er fans av blant annet den relativt nye radiohit’en ”Resten av ditt liv” skal få noe de kan synge med på.

— Det blir litt av hvert. Det siste halve året har vi reist rundt og gjort de nye låtene husvarme. Reaksjonene har heldigvis vært veldig bra, og vi har sett at funker bra live. Nå føler vi også at de har sunket godt inn hos oss, og en håndfull av dem blir uten tvil låter vi kommer til å spille i mange år fremover, sier han.