25. august kommer NRK med både et nærgående portrett av kronprinsesse Mette-Marit, og et ekstra program om «talen som aldri ble holdt» for ti år siden. Det skal hete «Bryllupstalen», og legger vekt på talene, spesielt en som aldri ble holdt, ifølge NRK.

NRK har fulgt kronprinsparet siden januar 2010, både på offentlige oppdrag og privat. Reporterne var blant annet med på Mette-Marits «dannelsesreise» høsten 2010. NRK forteller at kronprinsessen selv har medvirket sterkt når programmet nå skal redigeres ferdig.

Kongereporteren Kjell Arne Totland sier han er spent på avsløringene rundt den hittil hemmelige talen.

– Vi har jo alle kongens og kronprinsens bevegende taler ferskt i minne. Kanskje Mette-Marit nå snakker om hva hun ville sagt hvis hun selv skulle holdt en tale når hun giftet seg, uttaler Totland til VG.

Programmet lages i anledning kronprinsparets bryllupsdag. 25. august er det nemlig ti år siden kronprins Haakon og Mette-Marit giftet seg i Oslo Domkirke. Dagen markeres med åpen gudstjeneste i samme kirke, og kronprinsparet deltar også i et arrangement på Universitetsplassen i regi av Kronprinsparets Humanitære fond, skriver VG.