GRIMSTAD: — Etter å ha vært i kontakt med metrologisk institutt så har vi fått vite at kveldens nedbørsmengde blir av en slik art at det ikke er forsvarlig å la danserne gå ut på et vått og glatt scenegulv, lyder beskjeden fra Agder Teater og Opera Sør i en pressemelding fredag formiddag.

Etter at det i går ble utstedt flomvarsel på Sør- og Østlandet, er det flere utendørsarrangementer som har måttet se seg nødt til å trekke inn årene og avlyse eller flytte programmet innendørs.

Den gode nyheten for publikum som hadde gledet seg til forestillingen i Fjæreheia er derimot at man enten får billetten refundert ved henvendelse til Agder Teaters billettkontor fredag eller lørdag, eller man kan bytte den til en annen forestilling. Lørdagens verdensballett i Fjæreheia ser foreløpig ut til å gå som normalt.

— Værprognosene for i morgen kveld ser imidlertid lysere ut, og vi spiller siste forestilling som planlagt, skriver Agder Teater i pressemeldingen.

Forestillingen i Fjæreheia er et samarbeid mellom Agder Teater, Opera Sør og Verdensballet i Skagen. Dansetroppen består av Alina Cojocaru fra Romania, Leanne Benjamin fra Australia, Roberta Marquez fra Brasil, Johan Kobborg fra Danmark, Steven McRae fra Australia, Sergei Polunin fra Ukraina og Thomas Whitehead fra England. Eir Inderhaug (sopran) og Jens Christian Wandt (tenor) står for sangen.

Les anmeldelsen av forestillingen i lørdagens papirutgave av Fædrelandsvennen.

Tidligere i dag meldte arrangørene av Lista flyshow at også de må avlyse sitt flyshow denne helgen på grunn av de store nedbørsmengdene som er varslet.

Les også: Avlyser flyshowet på Lista

De satser imidlertid på at arrangementet går av stabelen neste helg.