ARCTURUS: Oslo-bandet Arcturus hadde spilt sammen i tjue år da det ble oppløst i 2007. Nå gjenforenes de under metallfestivalen Southern Discomfort i september. Bandet har også spilt på festivalen tidligere.

KRISTIANSAND: Så langt er fire band booket til festivalen som arrangeres fredag 9. og lørdag 10. september. Tre av disse gjenforenes etter lengre opphold. Det gjelder Arcturus, Goatlord GV9 og Opus Forgotten. De to sistnevnte bandene er fra Kristiansand.– Siden det er så mange band som skal spille sammen igjen, håper vi å trekke noen av dem som var mer aktive på konsertfronten tidligere. Vi vil ha med dem som sitter i sofaen og ikke går så mye ut lenger, sier pressesjef Lena Moen.

AVLYSTE TURNÉ

Arcturus har spilt sammen siden 1987, men ble oppløst i 2007. Oslo-bandet har gitt ut fem studioalbum og karakteriserer seg selv som et avant-garde-metallband. De skulle egentlig ha reist på USA-turné i høst, men turneen ble avlyst så konserten på Southern Discomfort blir av det eksklusive slaget.

– Folk bør derfor kjenne sin besøkelsestid. De kommer kun ned for denne konserten og det er ikke sikkert de fortsetter å spille sammen, sier Lena Moen.

Goatlord GV9 har ikke spilt sammen på fem år. To av medlemmene er på USA-turné med Blood Red Throne, men de erstattes av Terje Vik Schei (Green Carnation, Emperor) og Julian Skaugvolldal (Flying Crap).

MYE TEATERBLOD

– Goatlord GV9 spiller brutal, svart metall av det hardeste slaget. De gir alltid alt på konserter og skaper god stemning. Vi synes det er gøy at de gjenforenes og finner tid til å spille på festivalen, sier pressesjef Moen.

Hun skryter også av Opus Forgotten som har spilt på Southern Discomfort tidligere.

– De leverer rimelig blodige show med mye teaterblod involvert. Jeg husker jeg så dem på Barock i Oslo en gang og det endte med at scenen ble ødelagt. Guttene har blitt voksne siden den gang så vi satser på at det ikke gjentar seg, sier Lena Moen og flirer.

SKAL HA DEBATT

Notodden-bandet Leprous er også klart for festivalen. De har spilt sammen siden 2001 og består av fem gutter i alderen 18 til 23 år. Sjangeren bandet opererer i spenner fra progressiv rock, til jazz og ren metall. Bandet blir ofte sammenliknet med band som Opeth, Pocupine tree og Arcturus. De har gitt ut to fullengdere, hvorav den siste «Tall poppy syndrome» kom i 2009. I år som i fjor vil konsertene foregå på Kick og På Hjørnet. I tillegg til konsertene satses det på debatt på Kick lørdag formiddag. Festivalen har prøvd seg på det tidligere, uten det helt store oppmøtet. I år håper de derimot på å trekke folk til debatten som skal handle om hvordan metallpressen hjelper metallband opp og frem.

I tillegg til de fire bandene som allerede er bekreftet, jobbes det med å booke tre band til.