— En meget god booking. Jeg vil vel ikke bruke ordet super, som arrangørene. Men en grei og god booking som festivaldeltakerne vil sette stor pris på. Dette passer godt til målgruppen, sier en av Fædrelandsvennens fremste på musikk, journalist Torgeir Eikeland, som har lang erfaring i å dekke Sørlandets ulike musikkfestivaler.

Festivalledelsen slapp nyheten om Fjeld, Heltberg og Kvitnes i påsken, og mener det nå er duket for en unik konsertopplevelse på Eikerapen på slutten av sommeren. Trien gjør bare en håndfull spillejobber i sommer.

— Alle tre var på topp på åtti-tallet. Men de er nok elsket av det modne festivalpublikummet som Eikerapen henvender seg til. Unikt blir det ikke, men det blir helt sikkert en trivelig og hyggelig kveld for et stort publikum, mener Eikeland.

Tønes, visesangeren, kommer også tilbake til Eikerapen under årets festival. Mange fikk ikke plass på låven under hans konsert i fjor. Derfor lover festivalledelsen ny mulighet i Ellings hage i år.

Da snakker man om Elling Eikerapens hage. Som kjent arrangeres roots-festivalen omtrent som en dugnad blant bygdefolket i Åseral. Hele Eikerapen-samfunnet har stått på de siste årene. Blant annet er nye scener og ny amfi bygget.