KONSERT: — Det aller viktigste er å ha den rette kjemiske blandingen av koffein, sukker og alkohol i blodet når man går på scenen, sier Captain Credible til fvn.no.

Når han gjester Charlies Bar for å gjenta suksess-konserten fra i fjor, har han med seg en kvinnelig robot som trommeslager og en Nintendo-konsoll fra sent 1980-tall eller tidlig 1990-tall som bandmedlemmer. Om du er fan av kaosfylt hjemmelaget elektronika-musikk inspirert av koffeinsjokk og et sceneshow uten sidestykke, bør du uten tvil få med deg konserten i kveld.

Knuser laptop'er

Artisten, som egentlig heter Daniel Lacey-McDermott, er opprinnelig fra Newcastle, men har hatt sin base i Norge i mesteparten av livet. Han er kjent for sine høyernergiske live-opptredener og sine mange underfundige og hjemmesnekrede instrumenter. En konsert med Captain Credible innebærer ofte en del knusing av "instrumenter", også laptop'er har måttet bøte med livet et par ganger.

— Jeg har også med en del hjemmelagde bokser, oftest fine små kakebokser, som jeg har elektronikk inni. Jeg har ikke med meg noen laptop på scenen i kveld, for de er jeg gått tom for dessverre. Det kan bli kostbart, men det er verdt det. Dette er energisk musikk. Jeg mener den tradisjonelle måten å fremføre musikk på er litt for snill, forteller han.

Vil avmystifisere elektro-musikk

Captain Credible har satt seg som et mål å få folk til å forstå elektronisk musikk bedre, og mener det er dette som ligger bak de mildt sagt originale showene han leverer fra scenen.

— Det er mye mystikk rundt den elektroniske musikken, noe jeg tror blir forsterket av at folk har lite innsikt i hva musikerne driver med. Gjennom konsertene mine ønsker jeg å lykkes med å gjøre den den vanskelige musikken forståelig, sier han.

Så det som kan synes som kaotisk for mange, er altså Captain Credibles måte å avmystifisere elektronika-musikken. Når det kommer til Kristiansand, har han bare gode minner.

— Det var veldig gøy sist jeg var her. Det var en ellevill kveld. Dette er krevende musikk, og det er morsomt å se hvordan publikum reagerer. Enten blir de stående helt stille å måpe, eller så lar de seg rive meg og blir helt ville. Foreløpig har jeg ikke funnet ut av hva jeg synes er best i grunn, sier Captain Credible.