KRISTIANSAND:Jeg har fått 15 billetter til familie og venner, og de røyk unna de. Men sønnen min, Vetle, vil heller se «Sammy på nye eventyr». Men jeg skal se om jeg ikke kan få lurt han inn i riktig sal , sier Agnes Kittelsen.

Se videointervju med Kittelsen øverst i saken.

Skuespilleren er i hjembyen for å kaste glans over premieren til nyinnspillingen av «Reisen til julestjernen», som har norgespremiere fredag kveld.

Jeg så førpremieren vi hadde i Oslo sist søndag, og det var gøy å se filmen sammen med publikum. Men det er noe ekstra med det å komme hjem, og se filmen sammen med familie og naboer. Det er noe eget ved det , sier hun.

Kittelsen spiller den onde heksa i filmen, en karakter hun måtte finne seg tilrette med i starten av innspillingen.

— Jeg måtte avpasse det sterke uttrykket jeg fikk. Jeg tok det ned litt, og prøvde å være en rolig heks, men likevel full av makt. Jeg var veldig bevisst på hvordan jeg skulle spille karakteren, og har prøvd å spille den rollen med like mye alvor som jeg har gjort i mine tidligere roller, sier Kittelsen.

Til tross for blandede anmeldelser, er sørlendingen fornøyd med hvordan filmen har blitt. Og det er spesielt en sekvens hun håper publikum får med seg.

MAGI: Dette er en scene i filmen Kittelsen spesielt håper publikum får med seg. Her ser vi blant annet Kongen (Anders Baasmo Christiansen), Greven (Stig Werner Moe) og den onde heksa (Agnes Kittelsen) i det lyset kommer tilbake til kongeriket. Foto: Moskus Film

Kostymene er utrolig viktige i filmen, og det er «the real stuff». Ull er ull, og det er håndplukket av Kjell Nordström. Men scenen der Sonja har funnet julestjernen er spesiell. Da er det grått og trist på hoffet, men når stjernen begynner å lyse, skinner alt av gull. Det håper jeg folk får med seg. Vi måtte skifte kostymer midt i sekvensen, og få satt håret opp på nytt. Det måtte være litt spesielt når lyset kom tilbake til kongeriket , forteller hun. Se videointervju med Kittelsen øverst i saken.