LOS ANGELES: «The Artist» har stumfilmtida som bakteppe, og for det meste er filmen selv en stumfilm. Den fikk prisene for beste musikal og beste komedie, samtidig som prisen for beste mannlige komedieskuespiller gikk til filmens hovedrolleinnehaver Jean Dujardin. Filmen er regissert av franske Michel Hazanavicius.

Også «The Descendents» utmerket seg under prisutdelingen. Filmen fikk prisen for beste drama, mens hovedrolleinnehaver George Clooney fikk prisen for beste mannlige dramaskuespiller.

Etter å ha mottatt prisen berømmet Clooney filmens regissør Alexander Payne.

— Han vet hvordan man forteller historier, sa han.

Beste kvinnelige dramaskuespiller ble Meryl Streep for rollen som Margaret Thatcher i «The Iron Lady». Michelle Williams fikk prisen for beste kvinnelige komedieskuespiller for rollen som Marilyn Monroe i «My Week with Marilyn».

Frampek

Golden Globe regnes som en viktig pekepinn om hvilke filmer som vil utmerke seg under Oscar-utdelingen. Den 24. januar skal det kunngjøres hvilke filmer som blir nominert til Oscar i år.

Golden Globe-vinnerne kåret av de om lag 90 medlemmene i Hollywood Foreign Press Association, hollywoodkorrespondentenes journalistlag.

Vert for prisutdelingen var komiker Ricky Gervais, som i år som i fjor rettet skytset mot filmstjernene.

— Jeg syns han gjorde en strålende jobb, sa Clooney om verten.

Ifølge kommentatorer var vitsene riktignok ikke like skarpe som i fjor, da Gervais i noens øyne gikk for langt med sine syrligheter.

«Homeland» fikk fjernsynspris

Etterretningsserien «Homeland» fikk prisen for beste fjernsynsdrama under prisutdelingen søndag kveld.

Serien, som går på TV 2 i Norge, handler om en amerikansk soldat som blir reddet fra al-Qaida-fangenskap, men som mistenkes av etterretningsorganisasjonen CIA for å ha skiftet side.

Claire Danes, som har en av hovedrollene i «Homeland», fikk Golden Globe-prisen for beste kvinnelige dramaskuespiller. Hun er tidligere kjent fra ungdomsserien «Angela» og filmer som «Romeo + Juliet».

Prisen for beste mannlige dramaskuespiller gikk til Kelsey Grammer, som har hovedrollen i «Boss». Serien går på Canal+.