jonas_alaska003.jpg Foto: Siv Dolmen
jonas_alaska005.jpg Foto: Siv Dolmen
jonas_alaska006.jpg Foto: Siv Dolmen
hanne_kolstoe001.jpg Foto: Siv Dolmen
hanne_kolstoe002.jpg Foto: Siv Dolmen
hanne_kolstoe005.jpg Foto: Siv Dolmen
hanne_kolstoe007.jpg Foto: Siv Dolmen

Se video ved å klikke på bildet over. Se flere bilder ved å klikke til høyre.

OSLO: Hanne Kolstø og Jonas Alaska representerer noe helt annet enn det som skaper de største overskriftene i musikk-Norge. Når de gikk på hver sin scene under Bylarm i går kveld, var det selve essensen i musikken de ønsket å få frem, nemlig låtskriverkunst. Det handler ikke om å bygge opp konserten til en hit mot slutten. Det handler ikke om å oppildne publikum med primitive triks. Det er en enkel og effektiv oppskrift som skal følges: En god låt skal følges opp av en ny god låt. Hele veien.

Hanne Kolstø eksperimenterte riktignok med noen lyseffekter i Nokia-teltet på Youngstorget, men først og fremst var fokuset på låter fra solodebuten "Riot Break", som har høstet gode anmeldelser i nasjonal presse. «Don’t Want To Be Happy In The Moment, I Want It To Last» og Kristiansand-hyllesten «The City» var blant smakebitene de circa to hundre tilstedeværende fikk høre.

Alaska med nye låter

En halvtime etter Kolstø gikk av scenen, et steinkast unna Nokia-teltet, var det Jonas Alaskas tur på et meget godt besatt Rockefeller. Mulig er Alaska født noen tiår for sent, for hadde han vært ung samtidig som noen av sine amerikanske forbilder, kunne forutsetningene vært gode for et stort gjennombrudd. Som vanlig kunne man skimte både Paul Simon og Bob Dylan i Alaskas skikkelse på scenen. Åmli-gutten spilte de to første låtene alene med kassegitaren før han fikk med seg Mikael Paskalev og Billie Van på vokal.

I fjor var Honningbarnas konsert på Rockefeller et av Bylarms legendariske øyeblikk. Jonas Alaska står milevis unna punkrockernes musikalske uttrykk, men har den samme evnen til å bergta sitt publikum. Det gjorde han i går kveld også, med låter som "Morning Light" og "October". Han spilte dessuten et knippe nye sanger, blant annet avslutningslåten "If Only As a Ghost", og 23-åringen vil glede seg over at de nye sangene hans er i ferd med å utvikle seg til publikumsvinnere på rekordtid.