OSLO: — Tidenes Bylarm, sier Jan Kenneth Transeth i Karmakosmetix Music mens den sørlandske musikkbransjen oppsummerer årets bransjetreff på utestedet Revolver i Oslo lørdag ettermiddag.

Respektert

Lørdag var siste dag av årets Bylarm, som har vart helt siden Honningbarna tjuvstartet arrangementet onsdag kveld. Det lokale plateselskapet Karmakosmetix dro til hovedstaden med store ambisjoner og er svært godt fornøyde med det de har oppnådd.

— Det var veldig bra i fjor, men det har vært bedre i år. Vi har jobbet veldig tydelig mot eksportmarkedet, og møtt mange flinke folk som vi nå er i dialog med, sier han, og kan konstatere at artister som Honningbarna og Hanne Kolstø har vært med på å gjøre Karmakosmetix til et respektert navn i musikk–Norge.

— Vi gjør henvendelser og får positive svar hele veien, og nesten umiddelbart også. Det betyr at vi er kommet et stykke på vei. Faktisk utvikler vi oss fortere enn det vi har forutsett. Vi ligger et og et halvt år foran skjemaet i forhold til treårsplanen vår, forklarer Transeth.

Kolstø i korridorene

I år var Hanne Kolstø en av dem det var stilt store forventninger til. Og selv om ikke så mange vil rope det ut helt ennå, er det blitt hvisket mye om Hanne Kolstø i korridorene under Bylarm. Og om noen få uker skal solodebuten hennes lanseres i Tyskland.— Tyske medier og plateselskap viser stor interesse for Hanne, sier Transeth, som håper å få til turnévirksomhet i kjølvannet av lanseringen.

— To av Tysklands største bookingselskaper er interesserte, og da bør vi klare å få det til, sier Transeth.

I tillegg var fire representanter fra et av Norges største plateselskaper, Universal, til stede for å overvære Karmakosmetix' nye signering Silje Kåfjord spille på Revolver lørdag. Kåfjords debutalbum er snart ferdig innspilt, og forventes tilgjengelig i siste halvdel av 2012.