GRIMSTAD: Den 35. utgave av Kortfilmfestivalen ble onsdagåpnet i Grimstad, som i år er vertskap for 25. gang. Daglig leder Anita Svingen ønsket velkommen sammen med styreleder Tom G. Eilertsen.

— Vi skal presentere mange nye spennende filmnavn og mye god film de neste dagene, sa Svingen.

— Mange har dratt en parallell mellom oss og filmfestivalen i Cannes, og det er vi selvfølgelig fornøyde med, sa Eilertsen.

Kulturministerenåpnet

Kulturminister Anniken Huitfeldt fikk gleden av å åpne kortfilmfestivalen Foto: Jon Anders Skau

Det var kulturminister Anikken Huitfeldt som sto for selve åpmingen.— Da festivalen ble startet på Røros var måletå være en arena for underskogen i norsk film. Da var dette en av to festivaler, nå er det nesten 100 festivaler. Det sier litt om hva film betyr for samfunnet, sa Huitfeldt.

— Festivalen spiller en viktig rolle i det norske filmmiljøet og for norsk film. Den fikk fornyet knutepunktstatusen i fjor for flere år fremover. Det er en anerkjennelse. Jeg er glad for å være her og glad for den innsatsen dere gjør her, fortsatte kulturministeren.

Ordfører ønsket velkommen

Grimstadordfører Hans Antonsen taler under åpningen av festivalen. Foto: Jon Anders Skau

Ordfører Hans Antonsen (V) ønsket både filmbransje og publikum velkommen til Grimstad. Igjen.

— Det er med glede og stolthet vi er vertskap for 25. gang. De første gangene kom nok publikum mest for å se på deltakerne, men nå er de mer interessert i filmene, sa han og ble møtt av latter i salen.

Kristiansandsregissøren Even Hafnor fikk æren av å vise filmen sin "Det norske språk" som åpningsfilm. Gunhild Vegge fra Farsund fikk også vist sin film, "Film 3".

Møter kronprinsen

Etter åpningsprogrammet skal regissørene møte kronprinsen.

Mer om festivalen kan du lese om på festivalens hjemmesider.