rasch.jpg

Bjørn Ole Rasch, professor i musikkDen kjente musikeren Bjørn Ole Rasch har hatt Honningbarna i sitt studio i Kongshavn, og underviser medlemmer i bandet på Universitetet i Agder. Han ble svært lettet og glad da bandet besluttet å fortsette.

— Historien viser at det går greit. Det spesielle med Honningbarna er at de er så sammensveiset, de har gått gjennom alt dette sammen. Og alle leddene er like viktige. Det menneskelige aspektet er viktig her. En ting er den timen de står sammen på scenen. Det er de andre 23 timene i døgnet de tilbringer sammen som avgjør. Det er som med The Beatles, da lå sammen bak i en iskald bil for å holde varmen. Det sveiser dem sammen på en helt spesiell måte. De kan aldri erstatte han de mister, men jeg håper og ønsker at de treffer den trommisen som kan samle dem til en enhet igjen

rønsen2.jpg

Arild Rønsen, skribent www.arildronsen.noDen mangeårige redaktøren i musikkavisa Puls er ikke i tvil om at bandet vil klare seg videre:

— Ja, de kan fortsette. Det hadde vært tragisk hvis de la ned bandet når de er så gode. De er utrolig talentfulle. Den ungdommelige energien er den store styrken deres. De må få tak i en ny trommeslager. Når de kommer over det personlige tapet, som må være helt forferdelig for en vennegjeng som dette, må de bare spille på. Det er alltid mulig å få tak i en trommeslager. En på alder med dem selv. At han finnes er jeg 100 prosent sikker på, sier Rønsen.

stein Østbø2.jpg

Stein Østbø, musikkanmelder i VG— Jeg er veldig glad for de fortsetter. Det er alltid dypt tragisk å miste et bandmedlem slik. Men de kan fortsette, og bør fortsette, ja. Når de får litt tid til å områ seg, så kan de leie inn session-trommiser, eller en ny fast. Jeg foreslår det siste. Selv om denne vennegjengen er sammensveiset, betyr ikke det at en ny trommis utenfra ikke går sammen med de andre i bandet. Jeg tror det er fullt mulig. For det finnes trommiser som er mer enn bra nok. Poenget her er ikke hvor flink du er, eller hvor godt du spiller, men at du kan gå inn sammen med resten av bandet. Din spillestil må passe inn i musikken Honningbarna lager. Finner de det, så har de en ny fast trommis, sier Østbø.

øh.jpg

Øivind Holthe, journalist og arrangør av Blåfrost i RognanDet er Fædrelandsvennens journalist Øivind Holthe som har hyret bandet til Blåfrost i Rognan 18. februar, den første konserten som ikke er avlyst.

— Selvfølgelig har vi et håp om å få dem på scenen. Men bare hvis de er i stand til det. Det styrer de selv. Hvis de ikke makter det, er det heller ikke sikkert vi setter opp et band som erstatter, i respekt for Anders. Men vi er forberedt på at de kommer, og kan love at de får en fantastisk mottakelse, sier Holthe, som sier følgende om bandets fremtid:

— De har vært sammen siden de var små, disse guttene. Det er en meget kinkig situasjon å skulle erstatte en bestevenn. Men de kan erstatte en trommis, og finne en ”søkkanes” god vikar, og så se om de er kapabel til å fortsette. Kanskje den aller første konserten vil være tøffere enn de er forberedt på. Men det er ingen andre enn dem som kan gi svaret på hva som er rett for dem. Men det er mange trommiser der ute som vil gi alt for å spille med et så fantastisk band, sier Holthe.