KRISTIANSAND: Vestads produksjonsselskap Dokufilm AS har fått 620.000 kroner fra Extrastiftelsen, som hovedfinansiering til to helsefilmer.

Filmene som skal produseres er en del av prosjektet "Film mot angst", som er et samarbeid mellom Dokufilm, Avdeling for barn og unges psykiske helse (ABUP) ved Sørlandet sykehus og Mental Helse.

Vestad har i flere år samarbeidet med ABUP om utvikling av nye måter å bruke kunst/kultur generelt og film spesielt i arbeidet med behandling, rehabilitering og mestring av psykiske lidelser blant barn og unge. De to kortfilmene mot angst blir en videreføring av samarbeidet.

— Filmene skal utvikles i samarbeid med ABUP ved Sørlandet sykehus. De skal brukes i arbeid for behandling, rehabilitering og mestring av angstlidelser blant barn og unge. I tillegg til selve filmene skal det også lages en veileder for hvordan de kan brukes. Filmer og veileder vil bli tilgjengelige for alle som arbeider med barn og unges psykiske helse i hele landet, skriver Vestad i en pressemelding.

Mental Helse er prosjekteier, mens ABUP vil stå for helsefaglig veiledning. Vestad skal søke om toppfinansiering lokalt.