KRISTIANSAND: — Vi har ikke full oversikt, og kan ikke gå ut med de nøyaktige tallene ennå, sier stabs- og økonomidirektør Gunnar Thon Lossius til Fædrelandsvennen.

Tallene som styret får seg forelagt på sitt møte torsdag, viser imidlertid drøye fire millioner kroner i minus på billettsalget, og en svikt i øvrige egeninntekter på 1,7 millioner ved utgangen av mai. Det er serveringsstedene og utleievirksomheten som ikke kaster av deg så mye som budsjettert.

Tidligere har Fædrelandsvennen skrevet at "Den stundesløse" med sine drøye 12.500 solgte billetter hadde en beleggsprosent på 69, og at "Thranes metode" slet med å fylle seteradene. Hvor mange av de 20.000 billettene til Evita som ble solgt, vil Thon Lossius først ha klart til styremøtet torsdag.

— Abonnementer selges for et halvt år av gangen, og nå jobber vi med bokføringen for å få de riktige maitallene, sier han, og vil heller ikke ut med tallene for Kristiansand Symfoniorkester før styremøtet.

Men samtidig som inntektene svikter med 5,8 millioner, er kostnadene nesten tilsvarende redusert, slik at det totale resultatet er minus 835.000 kroner ved utgangen av mai.

Også første halvår i fjor slet Kilden med å få billettsalg og servering til å stemme med budsjett. Ved utgangen av 2012 ble sluttresultatet 200.000 i pluss i et driftsbudsjett på om lag 200 millioner kroner.