Kon-Tiki-folket har vært på auditions, agentmøter, filmfester - og lunsj med Steven Spielberg

Det har vært travle dager for både skuespillere og regissører fra Kon-Tiki-gjengen.

Publisert:
  • Jan Gunnar Furuly
Denne artikkelen er over syv år gammel

LOS ANGELES: Oscar-sirkuset er et unikt visningsvindu for teamet bak Kon-Tiki. Men selv er de svært nøkterne både foran nattens prisutdeling og rundt egne karrièremuligheter. Foreløpig er det kun Tobias Santelman som har signert en avtale om en filmrolle. Men både de to regissørene og skuespillerne har brukt de siste ukene godt.

I Los Angeles har det vært i utallige samtaler med amerikanske bransjefolk, både formelt og på fester der det har yret av store stjerner.

Regissør Joachim Rønning forteller ekstatisk at han har hatt en halvannen times lunsj sammen med selveste Steven Spielberg, i tillegg til at han og medregissør Espen Sandberg har fått møte svært mange av sine personlige barndomshelter de siste ukene.

— Men hva dette kan føre til, aner vi ikke. Etter et langt liv i filmbransjen har vi lært oss at skinnet ikke skal selges før bjørnen er skutt, smiler Sandberg.

Les også

Agnes Kittelsen drømmer om Hollywood-karriere

Vil være i Norge

Hovedrolleinnehaver Pål Sverre Hagen er blitt sammenlignet med både Peter O’Toole og Ryan Gosling i utenlandsk filmpresse. Men han gjør det krystallklart at han ikke har ambisjoner om å bruke det gedigne Oscar-fesjået til å bygge seg en Hollywood-karrière.

— Jeg har ingen stor drøm om det. Det er så mange interessante jobber innen film og teater i Norge, at min fremtid er bygget der. Om det en gang skulle by seg en mulighet med roller i utlandet, vil jo det være fint. Men ikke for enhver pris. Det som skjer her har sin egen dynamikk, så jeg tar alt dette med stor ro, sier Hagen.

Les også

Krysser fingeren for suksess etter Oscar

— Bare en fyr i dress

Også skuespiller Jakob Oftebro inntar en nøktern holdning.

— I Oscar-sammenheng er jeg jo bare en fyr som skal ta på meg dress og gå på en fest. Jeg har jo ikke engang billett til selve showet, sier han og forsøker å dra ned inntrykket fra tidligere oppslag i norsk presse om at han nå er på vei til en karrière i Hollywood.

- Hvem har du møtt under oppholdet her?

— Det har jeg ingen kommentarer til. Det er absolutt ikke grunnlag for å si at dette vil føre til noe som helst, sier Oftebro som de siste årene har hatt stor suksess i norske filmer og TV-serier, i tillegg til at han har en skuespillerkarrière på teater i Danmark. I fjor var han også med på å lage andre sesong av den svensk-danske TV-serien Broen .

I neste uke drar han rett hjem fra Los Angeles for å ha première på storfilmen Victoria , basert på Knut Hamsuns roman.

Les også

Tajik i Hollywood for å heie på «Kon-Tiki»

Rolle i boks

Tobias Santelmann, som spilte Knut Haugland i Kon-Tiki , er så langt den eneste av de norske skuespillerne i filmen som nå har sikret seg en større filmrolle i utlandet.

Han skal spille hovedrollen som vikingberserken Asbjørn i den engelskspråklige produksjonen Northman–A Viking Saga . Filmen regisseres av sveitsiske Claudio Faeh, og opptakene starter i september i Bulgaria.

— Tilbudet kom helt ut av det blå, og jeg var først litt skeptisk, for jeg hadde jo overhodet ikke spurt om å få dette. Men regissøren har laget bra ting før, så det blir veldig spennende, sier han.

- Hvem har du møtt her i Hollywood?

— Jeg er faktisk ikke helt sikker på hvem jeg har møtt. For meg er mye av dette nytt, og jeg går rundt og er redd for å komme i situasjoner der jeg snakker med folk som jeg absolutt burde kjenne igjen. Det er stort sett på fest jeg har sett filmfolk, ler han.

Santelmann har også fleipet om at han og partner Odd-Magnus Williamsson fra TV 2’s Skal vi stupe skal finnet et Hollywood-party de kan kræsje ved å stupe synkront fra femmeteren.

Tror ikke på pris

Hverken skuespillerne eller regissørene tør tro på norsk Oscar-pris.

Amour er skyhøy favoritt, og har jo vunnet alt den har konkurrert om hittil. Så du kan trygt si at vi er nesten sikre på annenplassen, sier regissør Sandberg.

— Nei, men vi tar med oss en liste av navn på lommen, slik at vi får takket de rette folkene, om det virkelig skulle gå den veien, sier Joachim Rønning.

Publisert:

Les også

  1. - 150 stemmer kan gi Kon-Tiki Oscar

  2. Klar for Hollywood

Tobias Santelmann har fått en filmrolle som vikingkjempe i filmen Northman. Jakob Oftebro vil ikke si hvor mange agentmøter og auditions han har vært på de siste ukene. Foto: Knut Egil Wang

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.