PUBLIKUM AVGJØR: Som i andre sangkonkurranser, er det også i Stjernekamp publikum som stemmer fram vinneren. Silya Nymoen (f.v.), Espen Grjotheim, Helene Bøksle, Atle Pettersen, Agnete Johnsen, Hans-Erik Dyvik Husby, Mimmi Tamba, Vidar Johnsen, Elisabeth Andreassen og Eli Kristin Hanssveen er årets ti Stjernekamp-artister. PUBLIKUM AVGJØR: Som i andre sangkonkurranser, er det også i Stjernekamp publikum som stemmer fram vinneren. Silya Nymoen (f.v.), Espen Grjotheim, Helene Bøksle, Atle Pettersen, Agnete Johnsen, Hans-Erik Dyvik Husby, Mimmi Tamba, Vidar Johnsen, Elisabeth Andreassen og Eli Kristin Hanssveen er årets ti Stjernekamp-artister. Foto: Julia Naglestad/NRK

- Nå blir det full pupp

Når Helene Bøksle fremfører Evanescences "Bring Me To Life" i lørdagens Stjernekamp-premiere, er tre måneder gamle Emil Anker med i kulissene.

KRISTIANSAND/OSLO: — Nå blir det full pupp. På alle måter, sier Helene Bøksle til Fædrelandsvennen og humrer.

Den nybakte artistmammaen er en av ti artister som denne høsten skal konkurrere mot hverandre i NRKs sangkonkurranse Stjernekamp. Og med på showet er tre måneder gamle Emil Anker.

— Jeg har ham med meg hele tiden. Han er sjefen, sier Bøksle, og forteller at han har fått en egen body av produksjonsselskapet Monster med påskriften "Jeg er et Monster-barn".

— Hank von Helvete kaller seg for onkel Hank, og Elisabeth Andreassen er tante Bettan, legger artisten til.

- We go way back

Bøksle er ikke den eneste sørlendingen som skal prøve seg i årets Stjernekamp. Espen Grjotheim fra Grimstad er også med, og sammen skal de kjempe om stemmene som skal føre dem lengst mulig i konkurransen.

ANDRE SIDER: Helene Bøksle er en av deltakerne i årets Stjernekamp på NRK. - Jeg gleder meg helt vilt til å sette i gang, og få vist andre sider av meg selv. Det blir så gøy, sier en entusiastisk Bøksle. Foto: Julia Naglestad/NRK

— De som stemmer, får stemme. Vi må nå hjertet deres. Jeg unner alle suksess, og vi er alle etablerte på hvert vårt felt, sier Bøksle.- Vi er så forskjellige artister, og Helene er den i konkurransen jeg kjenner best, så det er bare en glede å få være sammen med henne. Jeg ser ikke på henne som en konkurrent, sier Grjotheim, og forteller at siden hans mor og Bøksles far Ivar har kjent hverandre siden ungdommen, har de to vært venner så lenge de kan huske.

— We go way back. We keep it in the family, repliserer Bøksle.

Bon Jovi og Evanescence

I sesongpremieren lørdag er kategorien "rock". Grjotheim, som ble håndplukket til Queen-musikalen "We Will Rock You" på Folketeateret i 2011, føler seg nesten på hjemmebane. Men grimstadkaren har ikke valgt en Queen-låt.

— Det er flere programmer som skal fylles, så det blir Queen senere. Det hadde vært unaturlig ikke å ta inn Queen i konkurransen, sier han.

NERVØS: Espen Grjotheim gleder seg også til Stjernekamp-premieren lørdag. - Jeg er nervøs, men på en naturlig måte. Jeg er trygg på det vi skal gjøre, i hvert fall når kategorien er rock, sier Grjotheim. Foto: Julia Naglestad/NRK

— Jeg skal gjøre "You Give Love a Bad Name" av Bon Jovi, som er en låt jeg synes er gøy. Det er rock jeg vokste opp med, og jeg har gode minner knyttet opp mot den, sier Grjohteim.Bøksle går ikke så langt tilbake i tid for å finne sin rockelåt. Hun har valgt en hit fra den amerikanske artisten Evanescence.

— Jeg har valgt "Bring Me To Life" fordi det er en sang der jeg har mulighet til å vise kraften i stemmen min. Det er en låt som er skikkelig kul, og der jeg bruker den mørke delen av stemmen min. Det blir skikkelig power. Lang fra julesang, sier Bøksle og ler.

- En gave fra NRK

I fjor gikk Rita Eriksen til topps i konkurransen. De to sørlendingene vil ikke si hvem de mener er favoritt i årets utgave.

— Helt oppriktig så vet jeg ikke hvem som er favoritt. Det er så gode folk med i år, samtidig som vi er veldig forskjellige, alt fra operastjernen Eli Kristin til Silya og Helene. Det er flinke folk, alle sammen, sier Grjotheim.

— Det er vanskelig å si hvem som er favoritt. Det er en gjeng med svært sterke vokalister, med styrke i hver sin sjanger. Det er høyt nivå her, mener Bøksle.

— Jeg ser mer på det som en gave fra NRK at jeg får bli med. De lager et svært nummer rundt deg, og det er fantastisk å få som artist. Jeg ser mer slik på det, enn som en konkurranse, sier Grjotheim.

Vis fakta ↓
Fakta