KRISTIANSAND: – Vi bestemte oss for å ikke filme en scene fra filmen, men heller en situasjon som barna kan føle seg hjemme i. Her oppstår en krangel mellom barnet og en forelder, og vi tror det vil være enklere for mange av barna og spille noe de har opplevd før, sier Roy Bjerke – underholdningssjef i Dyreparken med ansvar for auditionen til den store barnefilmen i Abra Havn.

Flest jenter

FORNØYD: Terje Formoe jakter på gode barneskuespillere til den nye filmen ”Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama”. Foto: Casper Lehland

Da portene gikk opp tirsdag ettermiddag, kom flest jenter. Terje Formoe mener dette er fordi flere jenter enn gutter generelt holder på med teater, sang og dans.– Men de guttene som kommer, er ofte veldig erfarne, dyktige og ekstremt interesserte i teater. Det er slike vi vil ha. Vi skal ha audition for to store roller i den nye kinofilmen vår. En jenterolle og en gutterolle, forteller Formoe.

Håpefulle

VENTER: Anglika Bylund og mamma Siri Mortensen er veldig spent på audition. Foto: Casper Lehland

Anglika Bylund (11) fra Birkenes er en av jentene som i dag prøvde seg som Ravn. Anglika forteller at hun alltid har hatt lyst til å bli skuespiller.– Jeg har lenge fulgt Sabeltann og hans verden og da denne muligheten dukket opp måtte jeg bare prøve meg, forteller hun.

– Vi så at det skulle være audition, og da måtte vi bare melde oss på, forteller mor til Bylund, Siri Mortensen.

ERFAREN: Ferdinand Hoven (9) har spilt teater i tre år og har vært på flere auditions. Nå prøver han igjen, denne gangen jakter han på rollen som Pinky. Foto: Casper Lehland

Ferdinand Hoven (9) var en av guttene på audition:– Jeg har vært på et par auditions før. Det er alltid like gøy å prøvespille. Jeg har spilt teater i tre år, sier niåringen.

Ikke avgjort

Underholdningssjef Roy Bjerke forteller at det er viktig å støtte barna som kommer på audition.

– Vi skal verken dømme eller velge hvem som får rollene, men vi skal hjelpe til med å få frem det beste i barna, sier Bjerke.

– Vi har leid inn kamerafolk. Storm Film, som har regien, skal vurdere filmene og velge hvem som går videre, forteller underholdningssjefen.

Det endelige resultatet vil være klart mot slutten av sommeren.

Filme i utlandet

Men skolen slipper de ikke, de som skal filme til høsten.

– Vi starter filmingen i 1. september og filmer ut november. Ettersom vi kommer til å filme en del i utlandet, vil vi ha en lærer på settet som kommer til å undervise barna mens vi er borte. Utdanning er viktig, supplerer han.