— Vi kan ikke la være å prøve igjen etter alle de gode tilbakemeldingene vi fikk etter årets festival. Det virker som det er mange som ønsker denne festivalen, sier festivalsjef Cathrine Sørensen i Måkeskrik. Festivalen for alternativ musikk ble i år arrangert for andre gang i Bendiksbukta 26. og 27. juli.

Med band som Kvelertak, Man the Machetes, Bendik, Gerilja, Oslo Faenskap, Dråpe, Evan Seleven med flere på plakaten, trakk festivalen anslagsvis 600 mennesker i løpet av to dager.

De fleste av disse dukket opp lørdag 27. juli. Da kom det rundt 400 besøkende, men dette var ikke nok til at festivalen gikk i balanse. Hvor langt unna nullpunktet festivalen var har ikke arrangørene vært villige til å opplyse, ei heller hvor mye de har tapt på arrangementet de to årene det har vært satt opp.

"Riktig størrelse"

— Har du tapt penger av egen lomme?

— Ja. Men dette er noe vi veldig gjerne vil gjøre, sier festivalsjefen.

At Måkeskrik i år gikk mindre dårlig i år enn i fjor er det liten tvil om. Da siktet festivalledelsen seg inn på 2000 besøkende med Turboneger på toppen av plakaten.

— Vi hadde litt urealistiske forventninger til å begynne med. Og det pleier jo å ta tre år å etablere seg. Nå har vi funnet riktig størrelse på festivalen, men det som ennå mangler for at det skal gå rundt er flere samarbeidspartnere. Disse har vi nå startet arbeidet for å finne, sier festivalsjefen.

"Under en million"

Til årets festival fikk Måkeskrik 130.000 kroner i offentlig støtte fra blant andre Norsk Kulturråd, og totalbudsjettet skal ifølge festivalsjefen ligge "under millionen".

Måkeskrik er registrert i Brønnøysundregistrene som forening, noe som betyr at regnskapene ikke er offentlig tilgjengelige.

I samme registre er Foreningen Måkeskrik oppgitt å ha følgende formål: "Foreningens formål er å fremme musikkmiljøet i Kristiansand ved å gi publikum en fin festivalopplevelse" . Dette er ikke festivalsjef Sørensen i tvil om at man har klart.

"Ikke metallfestival"

— Det fungerte å krympe festivalområdet og å sette opp to scener i stedet for en. Vi synes også selv det er blitt en bra festival, så vi har ikke lyst til å legge dette fra oss. Måkeskrik skiller seg litt ut fra de andre festivalene i byen. Vi er ikke veldig kommersielle, og budsjettet vårt er lavt i forhold til hva vi har klart å produsere, sier Cathrine Sørensen.

Med seg har hun rundt 60 frivillige. Foruten Sørensen selv sitter disse i styret: Anne Linn V. Schärer, Anne-Mette Torgersen, Marlene Aae McCann, Renathe Bekkelid Etterlid og Silje Krey.

Det er også festivalsjefen som booker musikken til Måkeskrik.

— Har dere tenkt å justere profilen på bookingen?

— Nei. Jeg vet at mange oppfatter oss som en metallfestival, men vi har også pop og elektronika. Vi skal la Southern Discomfort ta seg av metallmusikken, sier Cathrine Sørensen.