KRISTIANSAND: — Jeg kan ikke se annet enn at vi kan gå for dette. Men samtidig vil jeg spørre om vi kan risikere å bli overprøvet av Fylkesmannen enda en gang, sa varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) i formannskapet onsdag.

Der ble støygrensene for Kick Cafe behandlet politisk enda en gang, etter å ha vært en politisk varm potet og kasteball siden 2006. Hvis det går slik de fleste aktørene i saken vil, er dette siste gang politikerne vedtar noe i denne saken.

— Vi behandlet dette i helse- og sosialstyret i sommer hvor rådmannens forslag ble enstemmig vedtatt. Det vi sier med dette vedtaket er at vi hører hva Fylkesmannen sier, men vi tar ikke hensyn til det. Vi mener det er greit å gjøre det på denne måten fordi det ikke lenger kommer klager fra naboene på støy fra Kick, redegjorde FrPs Tor Utsogn.

Tror ikke på problemer

Alle var enige med ham i at sakspapirene viser at konsertstøyen fra Kick ikke lenger er et problem etter at scenen ble lydisolert for 3 millioner kroner i 2009. I papirene framgår det at naboene har vært tilfreds med støynivået fra Kick de siste par årene.

Det var i 2009 kristiansandspolitikerne sist vedtok støygrenser for Kick. Disse ble klagd inn av naboene til Fylkesmannen i april 2010, og svaret derfra kom først sist vinter. Der ble strengere støygrenser pålagt, og kommunen fikk pålegg om å evaluere disse innen juni 2013. Det er det kommunen nå har gjort med vedtaket i formannskapet onsdag.

— Jeg tror ikke vi får problemer med Fylkesmannen etter dette. Vi har vært i dialog med dem. Denne saken ble liggende hos Fylkesmannen veldig lenge, og i mellomtiden har problemet løst seg, sa rådmann Tor Sommerseth.

Vedtaket

Et enstemmig formannskap gikk for rådmannens forslag som lød slik:

"1. Med hjemmel i folkehelselovens § 14 pålegges Kick kafe å sørge for at lydnivået fra virksomheten ikke overskrider dagens nivå, tilsvarende støyutredningen fra 2012.

2. Det betyr at maksimalt lydnivå utenfor soveromsvinduene til naboer i samme kvartal ikke overstiger 47 dBA eller 83 dBC i tidsrommet fra kl. 2300 til 0700.

3. I tidsrommet kl. 07 – 23 skal lydnivået ikke overstige 47dBA.

4. Dersom virksomheten i fremtiden planlegger driftsmessige eller bygningsmessige endringer som kan endre lydsituasjonen, fremlegges informasjon om dette for naboene og kommunens miljørettede helsevern i god tid før endringene gjennomføres."

Disse grensene er forenlige med konsertstøy fra Kick slik den ble målt i en periode i mai 2012. Grensene er også mildere enn fylkesmannens pålegg fra sist vinter. Her var dBC-grensen satt til 57 dBC, en grense som ifølge Kicks eiere er umulig å møte uten å rive hele konsertscenen og bygge nytt.