MANDAL: I kveld setter Janove Ottesen, Geir Zahl, Helge Risa og resten av Kaizers Orchestra punktum for et 13 år langt rockeeventyr på DnB Arena i Stavanger foran 5500 tilskuere. Billettene ble solgt ut på åtte minutter, men alt håp er ikke ute for å få opplevd "Siste dans".

Som en av få kinoer i Norge overfører Mandal kino i Buen kulturhus konserten direkte.

— Vi har ikke overført så mange konserter så vi er veldig spente. Det har ikke vært veldig stor respons ennå, men det er kort tid siden vi annonserte dette, sier kinoansvarlig Alf Hernes ved Mandal kino, til Fædrelandsvennen.

Konserten direkteoverføres i full-HD og med stereolyd.— Det blir som å være på konsert, men man sitter jo på en stol og ser på en skjerm. Kaizers' management har lagt ned mye energi, folk og utstyr for å gjøre dette så bra som mulig. Utgangspunktet var at Kaizers Orchestra selv ønsket å dokumentere de siste konsertene sine, og da ble veien kort fra å filme til å sende signalet ut i verden, sier Hernes.

I går hadde om lag 20 mennesker lagt to hundrelapper på bordet for å sikre seg billett. Totalt har kinosalen i Mandal plass til 286 personer.

Blant de 20 låtene publikum kan vente under konserten er kjente låter som "Aldri Vodka, Violeta", "Siste dans", "Ompa til du dør" og "Hjerteknuser". I tillegg til kinooverføring i flere norske byer, hvor Mandal er den eneste på Sørlandet, streames konserten også over internett.