Fredag er kvelden der de tre finalistene skal bevise at de fortjener en plass i finalen 10. mai. I kveld er det ikke bare stemmen som er i fokus. Deltakerne skal også gjennom et koreografert nummer for å vise at de har noe mer å by på. Sistnevnte er langt utenfor komfortsonen til den tilbakelente countryartisten Steffen Jakobsen fra Grimstad, noe som også gjenspeiles i dommernes tilbakemeldinger.

— En skandale, uttrykker Gunnar Greve om Steffens fremføring av sangen "Footloose"av Kenny Loggins.

De andre dommerne er ikke like krasse i sine tilbakemeldinger, og mener at Steffen fortjener skryt for å tørre å ta en slik utfordring.

— Jeg beundrer deg for å bevege deg så langt unna din egen komfortsone. Det er litt surt innimellom, men jeg synes du klarer deg fint, sier Tone Damli Aaberge.

De andre to finalistene får imidlertid bare ros for sine fremføringer så langt. Eirik Søfteland har fremført låta Black Whole Sun" av SoundGarden og "Bohemian Rhapsody" fra Queen. Han har bare fått positiv feedback så langt, og berømmes for sin håndtering av den akustiske fremføringen.

— Endelig får vi se vokalen bak hyleriet og vi begynner å se konturene av en stor vokalist, sier Gunnar Greve.

De tre dommerne er alle enige om at Søfteland fortjener en plass i finalen. Siri har også en stjerne hos dommerne, spesielt hos Tone Damli Aaberge, som etter Siri sin fremføring av låta "Whiskey Lullaby" av Alison Krauss, forsøkte å sanke stemmer på hennes vegne. "Dansken", eller Espen Selvig, er også mektig imponert.

— Dette er en maktdemonstrasjon, og et bevis på at du er en solid artist, uttaler han.

Jakobsen hentet seg inn igjen med den akustiske fremføringen av sangen "Bad Things" av Jace Everett.

— Du skal få skryt når du fortjener det. Dette var fantastisk fint vokalt, og en heving fra tidligere, sier Gunnar Greve.

Nå gjenstår det å se Siri slippe seg løs på scenen med låta "Last Name" av Carrie Underwood, før publikum må ta sin avgjørelse om hvem som skal videre til årets finale.