KRISTIANSAND: — Dette er vi veldig fornøyd med. Jeg tror mye av årsaken ligger i at UiA har vind i seilene som studiested, og at det blir oppfattet av stadig flere som et godt sted å studere, sier fakultetsdirektør Jan Oddvar Skisland ved Fakultet for kunstfag ved UiA.

Mandag skrev fvn.no at UiA er den institusjonen for høyere utdanning hvor søkertallene stiger mest i landet. Hele 5299 potensielle studenter har studier ved UiA som førstevalg, og det er en økning på 19 prosent.

Selv om det er realfag, lærerutdanning og språkfag som øker mest, viser også estetiske fag en pen økning i søkertallene. Dette er et fagområde som stuper på landsbasis med 9479 søknader i fjor mot 9087 i år. På UiA stiger kunstfag fra 696 søkere i fjor til 757 i år. Fagene som tilbys er drama og teater, musikkpedagogikk, kunst og håndverk, klassisk musikk og rytmisk musikk.Skisland trekker fram studiet i rytmisk musikk som en årsak til at kunstfag trekker studenter, selv om søkningen til årsstudier musikk er ett av de få feltene hvor søkertallene går ned. 41 har søkt årsstudium musikk som førstevalg i år, mot 64 i fjor. Også årsstudiet i kunst og håndverk går noe ned i søkertall.

Til gjengjeld stiger interessen for treårig bachelorutdanning markant for alle fag på fakultet for kunstfag. Her stiger søkertallet for førstevalg fra 44 i fjor til 72 i år. Her er kunst og håndverk sterkest med 44 førstevalgssøkere.

— Dette tar vi som et veldig godt tegn, og det gjør det lettere for oss å bygge opp gode studieprogrammer, sier Skisland.

Ved siden av generell fremgang for UiA som lærested, trekker han også fram lærerkreftene ved fakultetet som en delforklaring på fremgangen.

— Det er veldig høy kvalitet blant lærerne, og det sier jeg ikke bare fordi jeg er forpliktet til å si det, sier Skisland.