KRISTIANSAND: — Vi har fått med oss at Ole Paus trakk 400 mennesker for et par uker siden, men vi håper å ta publikumsrekorden i år også, sier Soultrain-trommis Bruce Rasmussen før deres konsert i Ravnedalen fredag kveld.

Soultrain var nemlig bandet som trakk flest mennesker til konsertene på Café Generalen i fjor sommer. Da var det godt over 300 publikummere til stede. Årets sesong har imidlertid vært adskillig bedre besøkt enn fjorårets. Mens gjennomsnittet i fjor lå rundt 120-130, er det i år på over 200. Og så langt er det altså Ole Paus som har trukket flest.

Ny vokalist

At et lokalt band som spiller soulklassikere er såpass populært, var kanskje ikke gitt på forhånd.

— Det er nok fordi behovet for rock, country og pop er såpass godt dekket i Kristiansand, men det er ikke noe som dekker soul. Vi fikk bra respons helt fra starten, sier trommisen.

Denne gang kommer også Soultrain til Ravnedalen med ny vokalist. Annette Larsson slutter seg til de allerede etablerte vokalistene Steinar Revheim og Knut Marius Djupvik.

— Hun er fantastisk. Vi har øvd med henne og det var utrolig moro. Vi har hatt lyst til å spørre henne lenge, og nå passet det for alle. Det er en spennende kombinasjon med disse tre vokalistene. Vi føler at de kler hverandre bra. sier Rasmussen.

Feelgood

Bandet består av lærere og tidligere studenter ved UiA. De kommer til å levere klassikere på løpende bånd, signert legender som Stevie Wonder, Ray Charles og Marvin Gaye.

— Dette er et feelgood-konsept. Vi vil at folk skal kose seg og få den gode stemningen. Nå har bandmedlemmene ligget i sola i en måned, så vi er veldig klare for å rocke litt igjen, sier Rasmussen.