I Vg skriver Jan Ovind under overskriften "Ikke særlig gøy på øy" blant annet følgende: Vi møter den del has-beens og andre som allerede tidlig kom vindskjeivt ut i kjendistilværelsen — og som aldri klart å korrigere kursen mot den ypperste kjendistoppen (av åpenbare årsaker).

Han skriver om det norske laget: "Tre av adeltakgerne har kommet på en totalt fremmed klode. Jannicke Jarlum, Jan Simonsen og Janne Rønningen er aliens".

Om Lene Elise Bergum (som Ovind har klart å gi navnet Cæsar-Eline) skriver han følgende:

"Cæsar-Eline fremstår som en noe mer målrettet deltager."

Og dommen på programmet er terningkast 3. Dagbladets Tom Stalsberg er langt fra nådig, han heller.

Han skriver blant annet følgende:

."..aldri har fem tilsynelatende voksne mennesker gjort så lite for landet sitt i en så uviktig situasjon. "

"Samtidig, dette er det nærmeste vi kommer et moderne freakshow, så TV3 kommer sikkert til å få ratingsuksess. Og når noen helt frivillig er med på å drite seg loddrett ut, er det også lov å følge med i skadefryd. Latterlig moro faktisk."

Stranda de femten bor på, unntatt Jannicke som måtte Diva hjem med en gang, er naturskjønn og paradisisk. Resten er det absolutte lavmål som noen gang er vist på norske tv-skjermer.

De gamle pausefiskene hadde mer å gi enn dette, skriver Stalsberg og klasker til med en tindrende klar 1 på terningen.

Nylig tabloidiserte Aftenposten strekker seg til en toer på terningen med blant andre følgende argumenter:

"Etter å ha sett første episode av "Robinson VIP", mener jeg man snarest burde opprette et organ som beskytter kjendiser mot seg selv.

Her er lite folkekjære B-kjendiser på vei ned til C-stadiet, på desperat jakt etter mer liv i rampelyset. Men slik måtte det bli i denne versjonen av Robinson-ekspedisjonen.

Gry Jannicke "J-Diva" Jarlum virker som om hun fortsatt tenker på de grønne romuhyrene som kidnappet henne for noen år siden. Vi snakker om totalt bortreist. Ole Klemetsen og Lene Elise Bergum bygger hytte og ordner opp, men sier og gjør akkurat det samme som tidligere deltagere. De blir for kjedelige og ordinære. Janne Rønningen er vanligvis en person med mye krutt i kjeften, men nå virker hun overraskende tam. Det mest tragiske er likevel Jan Simonsen.

Vi skjønner at den overvektige rogalendingen kommer til å gjøre det dårlig i konkurransene. Men det er ikke morsomt å se Simonsen i bar overkropp med vikinghjelm eller kamuflasjehatt på hodet," skriver Erik Guldbrandsen i Aftenposten