!!!

STED: Caledonien Hall

00.30: Årets elektroniske supergruppe. New wave møter punkfunk, elektro og house raskere enn du kan si New Order. Med et ryktesvis utrolig fett liveshow kan dette bli et av festivalens høydepunkt, og dansesko er absolutt påbudt. Om du er lei av å si chk-chk-chk, kan du med bandet i ryggen forresten også si pow-pow-pow.

Cloroform

STED: Caledonien Hall

02.00: I kveld står det et norsk psykojazz-ensemble på tapeten, nemlig Cloroform. Keyboardist Kaada kjenner vi fra før, men Cloroforms musikk er mørk, truende, intenst rytmisk, og ikke ulik følelsen av å bli overkjørt av en dampveivals. Vel verdt å få med seg om du er glad i the dark side av norsk jazz.

Felix Da Housecat

STED: Ambassadeur

01.00: Felix' karriere innen house startet i 1987, da han femten år gammel stod bak «Phantasy Girl» sammen med Dj Pierre. For tre år siden kom albumet «Kittenz And Thee Glitz», som innkasserte ham tittelen electroclashens gudfar. Dette dj-settet blir garantert fylt med pophouse, elektro og nok glitter til å mette alle.

The Flush

STED: Midnight

00.00: Familieprosjektet The Flush består av tre brødre og en kompis, alle fra Kristiansand. Norskamerikanerne har sprikende innfallsvinkler, og kan fremstå som både Bon Jovi og klassisk popkvartett. Guttene spilte på Quarten for tre år siden, men har til nå ikke kommet særlig lenger i sitt mål om å bli rike og berømte.

The High Llamas

STED: Arbeideren

02.00: De engelske lamaene har fått hektet en rekke merkelapper på seg siden debuten for tolv år siden: Beach Boys, Steely Dan, Ennio Morricone, João og Astrud Gilberto, såvel som mer elektroniske band som Stereolab og Mouse on Mars. Her er det kombinasjonen av 60-tallspop og elektronisk leketøy som gjelder.

Mr. Scruff

STED: Charlies

00.00: Med en underlig fetisj for reker og andre havdyr, har Andy Carthy hatt stor suksess overalt hvor han kommer. Singelen Fish nådde nye høyder i absurde samplinger, og i live-dressur er Mr. Scruff et tornadisk oppkomme av ideer. Forvent deg en overmåte lang, eklektisk blanding av alle funky ting over og under vannskorpen.

Ty

STED: Havana

00.00: Den britiske rapperen Ty leverte med «Upwards» fjorårets beste hiphopalbum. Til alt overmål var det fullstendig hjemmesnekret, og Ty hadde trålt loppemarkeder etter gamle keyboards for å få til den varme, organiske lyden. Tekstene er spirituelle, hverdagslige og fullstendig rensket for gangstafakter.

Wibutee

STED: Arbeideren

00.45: Norske Wibutee består bl.a. av Håkon Kornstad (sax) og Rune Sternklang Brøndbo (elektronikk). Kvartetten spiller elektronisk jazz av typen Nils Petter Molvær ville lagd om han var i trassalderen. Upåklagelig groovy, og med noen av landets mest spennende jazzmusikere i fritt samspill.