GRIMSTAD: Nordiske Sommernetter — den i tid langstrakte festivalen som har sine første konserter nå, fortsetter i august og slutter en gang langt ute på høsten - gjorde i går strandhogg på Fevik. Den samme konserten gjøres i kveld i Bendiksbukta i Kristiansand. Med kunstnere fra Sverige, Danmark og Norge bys det på et program som tar utgangspunkt i og domineres av Evert Taubes diktning og musikk.

— «Jag kommer av et brusande hav» er tittelen på en bok Evert Tabue skrev. Den er en erindringsbok som forteller om livet hans fra vugge til grav så å si, og det programmet vi gjør nå, er en ny og litt forkortet versjon av et program som er bygd rundt denne boken, forteller dirigent og korleder Gunnar Eriksson.

Han er selv født og oppvokst og har hele sitt liv bodd i Evert Taubes rike, Bohuslän.

— Jeg driver med mange slags musikk, men jeg vender alltid tilbake til Evert Taube. Jeg må bare erkjenne at det at jeg har bodd i Bohuslän hele mitt liv og har lært Taubes musikk å kjenne fra barnsben, betyr utrolig mye for meg, sier den berømte svenske dirigenten.

Fra den myke, milde, varme Bohuslän-sommeren tar programmet avstikkere ut i verden, til Latin-Amerika og andre steder, og generasjonen av svenske visediktere etter Taube blir med i programmet; Carl Anton og Olle Adolfsson.

Gunnar Eriksson har med seg åtte sangere og fire jazzmusikere, blant dem Anders Jormin. Han spiller i verdens hovedsteder med ledende jazzmusikere, men han elsker å komme tilbake til Evert Taubes musikalske verden.

<p/>

<b><font size="2" face="Verdana,Arial,Helvetica" color="#ff0000">Vil du lese mer? Se vår papirutgave.</font></b>