Livet har ikke vist seg fra sin lyseste side for stakkars Kratos. På begynnelsen av God of War er han så deppa at han kaster seg utfor kanten av et stup til en sikker undergang. Eller? Før han deiser i bakken blir vi nemlig tatt tre uker tilbake i tid, der eventyret begynner.

Krigsguden Ares har blitt skvær gærn, og de andre gudene på Olympen begynner å få litt kalde pedaler. Er det så lurt å la den rabiate dødsmaskinen gå fritt rundt blant menneskene? Kratos er den eneste som er barsk nok til å hamle opp med Ares, så Zevs, Afrodite og de andre hyrer ham inn for å ta seg av gærningen.

Men dette er ikke helt uten problemer, man smeller ikke bare klubba i skallen på en gud og satser på det beste. Kratos trenger hjelp fra gudene, men for å få låne kreftene deres, må han først vise at han duger. Han blir kastet ut i et eventyr fullt av mannevonde monstre, og hver gang han tar knekken på et som er spesielt stort og stygt, får han en ny spesialevne av en av gudene.

God of War har et intuitivt kontrollsystem, på grensen av det perfekte, og det er ikke et eneste irritasjonsmoment i hele spillet. Kamera sitter limt akkurat der det skal til en hver tid, og grafikken er så bra at du nesten ikke tror at du spiller på Playstation 2. Kratos selv er så kul at han ikke en gang trenger å si tøffe one-linere. Jo forresten, han har en: Coward.

Man lærer kanskje ikke nok om gresk mytologi til å kunne anbefale spillet for yngre spillere, dette er rimelig hardkokte greier. Allerede på coveret blir dette klart, der Kratos står med hodet til Medusa i hånden. Men har du mage til et voldsnivå som ligger øverst på høyre side av skalaen, er eventyret til Kratos noe du bør få med deg.

TORE SAND

God of War

Sony

Genre: Action

Alder: 18+

Plattformer: Kun Playstation 2