KRISTIANSAND: – Jeg tror vi kan komme til å selge ut denne konserten i løpet av noen få timer. Det har skjedd andre steder i utlandet hvor Elton John har spilt, sier Harald Andersen, daglig leder i Start Toppfotball.

Han er mektig stolt og tilfreds over å kunne tilby en konsert med selveste Elton John på Sør Arena 26. juni. Dette blir den eneste konserten med verdensstjernen på norsk jord neste år, og Start-sjefen venter at 20.000 publikummere vil juble til slagere som «Candle in the Wind», «Nikita» og «Crocodile Rock».

Drømmeartist Derfor kan Andersen stå på toppen av en regnpisket tribune og skinne som en sol. Han peker ned på gressmatta og forteller hvor scenen skal stå, og mener at han ikke kunne fått en bedre artist til å innvie det nye stadionet som konsertarena.

– Elton John var en av de første artistene vi satte opp på lista, så det er klart vi er veldig fornøyde med å ha fått ham. Vi vet at han er en artist som fanger mange målgrupper, sier Andersen. Han ser på Elton John som den første i en rekke konserter av internasjonalt format. Billettene blir lagt ut meget snart:

– De som har sesongkort får tilbud om billett først, sier Andersen.

Natt til tirsdag legges resten av de 20.000 billettene ut til vanlig salg via Starts billettservice på nett.

– Det er plass til 11.000 publikummere på gresset, og resten skal sitte i begge etasjer på sittetribunen, sier Andersen.

Datoen tilfeldig Han berømmer Quartfestivalens Helge Josdal for å ha fungert som døråpner mellom Start og Norges største arrangør, nemlig Gunnar Eide Concerts i Oslo.

– Vi arrangerer konserten sammen med Gunnar Eide, sier Andersen. Han vil ikke spesifisere fordelingen av den økonomiske risikoen, eller hvor mye det har kostet å hente Elton til Kristiansand. Quartfestivalens rolle har først og fremst vært som rådgiver og bindeledd.

Det er også neppe til ulempe for Quart at Elton John-konserten foregår samtidig med den arge konkurrenten Hovefestivalen. Den avvikles som kjent 25.-29. juni, mens Quartfestivalen kommer en uke senere.

Både Harald Andersen og Quarts Helge Josdal avviser at dette har vært et moment i planleggingen.

– Vi har ikke hatt noen innflytelse på tidspunktet. Det var denne datoen vi fikk tilbud om, sier Andersen.

– Det er vel ikke til å unngå at journalister tenker akkurat det, men det har selvfølgelig ingenting med Hove å gjøre, sier Helge Josdal.

Han tror ikke at de anslagsvis 20. 000 publikummerne som vil se Elton John er de samme som ville ha funnet veien til Hove.

– Hadde det derimot vært en rockeartist, hadde det ikke vært gunstig for noen av festivalene, tror Josdal.

FAKTA — Sir Elton John Født 25.mars 1947 i Middlesex i England.

Har til sammen gitt ut 37 album siden det første «Empty Sky» kom ut i 1969. Låten «Candle in he Wind» er tidenes mestselgende singel.

I 1997 fikk han tittelen Knight Bachelor av dronningen. Det gjorde han til Sir Elton John.

Er en av de mest suksessfulle britiske musikere, sangere og komponister.