Vokalisten i Madrugada lanserte sitt andre soloalbum sist uke. Salget av «Exiles» har skapt glede hos plateselskapet EMI.

— Vi har hele tiden hatt troen på at plata skulle selge, men over 70.000 på så kort tid er utrolig bra, sier promomedarbeider Erle Strøm.

Overraskelse

EMI hadde ikke på forhånd annonsert for noen at Sivert Høyem skulle gi ut soloplate. De var nemlig lenge usikker på om den skulle komme før eller etter jul. Da det bli bestemt at den skulle gis ut før jul, arbeidet alle på høygir.

Nå er plata høyt på VG-lista, «Into the sea» gjør det godt på singellisten, plata reklameres for på tv og intervjuer og nettmøter med Sivert Høyem er holdt. Kritikerene har også væært i godlune og stort sett gitt terningkast fire og fem.

Erle Strøm tror Sivert Høyem har fått solid drahjelp av Madrugadasuksessen.

— Madrugada fikk en helt vanvittig suksess med det forrige albumet. «Lift me»-hiten med Ane Brun tok også helt av. Dette har gitt Sivert Høyem popstjernestatus, og gjort sitt for hans suksess som soloartist.

Gud vet!

— Hvor kan dette ende?

— Gud vet! Salget er ikke basert på en enkelt hit. Det er en hel plate som er bra, så den tror jeg har en lang levetid, sier Erle Strøm.

Sivert Høyem tar med seg band og drar på turné de tre første månedene etter nyttår.