— Jeg hadde jo en drøm om bli countrysanger, så det bor nok en Bjøro i meg. Alle sørlandsgutter er tross alt født med hvit Stetson-hatt!

Det sier årets ukronede humorkonge i Norge, Rune Andersen, til VG mens han radbrekker Cornelis Vreeswijks Oslo-hyllest i et platestudio i samme by.

«Absolutt Andersen» har han kalt platen med musikkparodier som blir gitt ut 11. november - samme kveld som han åpner showet sitt på Latter i Oslo.

— Stoffet fra platen er ikke med der, platen er noe annet. Et dokument som spenner over tyve år, så folk får greie på hva denne dvergen fra Sørlandet har gjort opp gjennom årene, sier Andersen.

Han slo gjennom i Norge med parodien på Åge Aleksandersen i 1987. Etter den tid var han lokal helt i Kristiansand med Tangakavalerene.

Siden har Rune Andersen - stort sett sammen med tekstforfatter Knut Nærum - støvsugd det norske platemarkedet frem til i dag, inkludert avstikkere til Sverige (Vreeswijk og Björn Afzelius) og Danmark (Povl Dissing), og laget sine egne, skrudde varianter av kjente hits.

— Det er spisse tekster, men jeg tror neppe de vil støte noen. De fleste jeg har snakket med som jeg har parodiert, har iallfall vært positive. Og dette er jo musikk jeg selv liker og hører på. Men jeg risikerer nok å bli naglet opp mot veggen, for dette er et marked jeg egentlig ikke hører hjemme i, sier han til VG.