Svenske Lasse Hallstrøm lager aldri action — eller spenningsfilmer. Han lager filmdramaer hvis fremdrift skapes av karakterer - deres tanker, følelser og deres vilje og kraft til å lage endringer i deres liv. Som i filmene «Siderhusreglene» og «The Shipping News».

Utgangspunktet er en kvinne (Jennifer Lopez) som gjentatte ganger er blitt mishandlet av sin samboer. Hun er enke, med en elleveårig datter (Becca Gardner). Hun søker tilflukt i et krisesenter. Etter oppholdet der reiser hun i desperasjon til den siste mann i verden hun vil oppsøke: Sin tidligere svigerfar (Robert Redford).

Han bor på en ranch i Wyoming. En plass og et område som for mange vil fortone seg som Det Ville Vesten. I en kultur hvor våpen er et daglig verktøy og hvor brunbjørner kan rusle helt inn i den nærliggende småbys gater.

Svigerfaren er en sta, stri type, som mener resten av verden har skyld i at hans liv er blitt skjevt. Blant annet tillegger han sin tidligere svigerdatter all skyld for sin sønns død.

Hun har på sin side aldri fortalt ham om barnebarnet - hun var gravid da sønnen/ektemannen døde.

Så utfoldes det et både ytre, røft drama og et indre et, et drama som til sist munner ut i det som både er enkelt og samtidig noe av det vanskeligste i verden: Tilgivelse.

Filmen har en rolig rytme. Den viser alt på en omhyggelig måte, som en god kjørelærer. Selv om dette tidvis er en friluftsfilm, føles den iblant nesten som et kammerspill.

Noen små minus til selve manuset: Visse ting skjer for fort, uten at det helt gis dekning for hendelser og utvikling. Men det er skjønnhetsfeil.

Robert Redford er blitt en eldre mann, men han har kraften og stilen i behold. Sjelden har vi opplevd han så formbevisst og detaljsikker som her.

En dag i livet

USA 2005

Regi: Lasse Hallstrøm

Manus: Mark Spragg, Virginia Korus Spragg

Musikk: Christopher Young

Skuespillere: Robert Redford, Morgan Freeman, Becca Gardner, Jennifer Lopez, Josh Lucas, Damian Lewis