— Det var selvfølgelig litt kjipt. Men hallo, jeg kom mye lenger enn det jeg hadde forventet. Målet mitt var å ikke ryke ut i første sending, og det klarte jeg jo. Jeg er kjempe takknemlig for å ha fått være med, sier 17 år gamle Raylee (Charlotte Kristiansen) fra Arendal.

- Enorm hjelp

Hun mener selv det har vært fantastisk å være med i NRK-programmet:

— Det er en helt annen verden. Jeg har nok lært mer på to måneder enn jeg har gjort det siste året. - Hva har Stjernekamp hatt å si for karrieren din?

— Det har hjulpet meg enormt mye. Jeg er nok den deltakeren som var minst kjent fra før, og jeg merker at jeg har nådd ut til et langt bredere publikum. Jeg har fått vist hvem jeg er og hva jeg kan.

- Alle verdige vinnere

- Neste uke er det finale. Hvem håper du vinner?

— Å, jeg har blitt så glad i alle, så jeg må si at alle er verdige vinnere.

Etter at Raylee røk ut av konkurransen kjemper Jørn Hoel, Reidun Sæther og Nora Jabri om finaleplassen 15. oktober.

Arendalsjenta synes at hip hop var den gøyeste sjangeren. På hip hop-kvelden fremførte hun «Run the World (Girls)» av Beyoncé.

— Der følte jeg meg hjemme. Det var et skikkelig kick å stå på scenen med 30 dansere. Det er en slik artist jeg vil være.

- Hva var den vanskeligste sjangeren?

— Det var mange utfordringer, men for meg var det nok opera. Det er langt utenfor min komfortsone.

Mye skryt

Lørdag var det duetter og norske låter som var temaet i Stjernekamp. Raylee fikk mye skryt for sin versjon av Gabrielles «5 fine frøkner» på arendalsdialekt.

— Jeg er glad du valgte denne låten. Gabrielle lager låter på norsk som vi skal være veldig stolte av. Dette er en vanskelig låt, og du hadde fin dynamikk, sa dommer Mona B. Riise.

VG anmelder «Stjernekamp» sang for sang. Lørdag trillet Stein Østbø terningkast 5 for Raylee:

— Det er nesten vågalt å ta for seg en av årets absolutt beste og største party-hits her hjemme. Og det er en liten åpenbaring å høre Raylee bruke arendalsdialekten sin - plutselig kommer hun veldig mye nærmere! Og med det avslører hun egentlig hvorfor de aller fleste norske artister burde synge på morsmålet. Raylee er samtidig den fødte entertainer og danser ubesværet som en mini-Gabrielle mens hun leverer sin kanskje aller beste prestasjon hittil i «Stjernekamp». Jeg trodde hun skulle gå ut for et par uker siden, men det fortjener hun i alle fall ikke i kveld.

Gabrielle

— Sertifisert Fin FrøkenGabrielle skrøt også av Raylee på sin Instragram-profil:

— Big shoutout til Raylee som bare helt uten videre kjørte 5 fine frøkner opp i himmelen på Stjernekamp. Sertifisert Fin Frøken!

— Jeg fikk skryt fra Gabrielle - det er stort for meg, sier Raylee.

17-åringen har nå sluttet på skolen for å satse fullt på musikken.

— Det går veldig fint. Jeg har mange prosjekter på gang. Det blir snart et singelslipp, røper hun.