STEINKJER: — Jeg har fremdeles noen kameraer som er vanskelige å fange opp. Jeg er jo mest vant med å stå på en vanlig scene hvor jeg forholder meg til et publikum, men jeg tror det skal gå bra, sier Tom Hugo.

Han har nettopp kjørt gjennom generalprøven og sier sangen sitter. Det burde den også gjøre, ettersom han har skrevet den selv. Men kameraflørtingen er altså en litt ny erfaring.

Den manglende kameraerfaringen til tross: Bettingselskapene har troen på Tom Hugo. Betsson gir Tom Hugo 1,75 i odds, en delt andreplass sammen med Julie Bergan. Førsteplassen tror de bergenske Datarock vil ta.

Unibet har derimot klokkertro på sørlandssangeren, og gir kun 1,25 ganger pengene tilbake dersom Tom Hugo vinner. Men at Datarock og Julie Bergan slår følge til finalen er også dette selskapet sikre på.

Håper på sørlandsstemmer

Selv legger ikke Tom Hugo mye mening i tall og desimaler fra bettingselskapene.

— Det er hyggelig at noen har troen, men resultatet kan fort bli annerledes. Hvis sørlendingene synes det er gøy med en sørlending i finalen, så tror jeg dette skal gå bra. Jeg tror vi er mange nok der nede til at dette skal gå veien, sier han.

— Tror du Sørlandet stiller opp?

— Jeg håper det, og blir veldig takknemlig hvis de gjør det. Vi sørlendinger er ikke så treige som folk skal ha det til. I Det store korslaget gjorde jo Thom Hell det kjempebra, så jeg krysser fingrene for at jeg kommer videre.

- Imponerende stemme

Men konkurrentene er nok minst like sultne på en seier. De er også minst like gode, skal vi tro ham selv.

— Det er veldig mange flinke folk. Jeg synes Vidar Busk gjorde det veldig bra på generalprøven. Og Datarock er jo alltid bra. Det er vanskelig å velge seg en favoritt.

— Men vokalt er det Julie Bergan som har imponert meg mest til nå. Hun har en kjempestemme og hun er bare 18 år, sier Tom Hugo.

— Jeg tar på meg storebror-ansvar dersom vi begge går videre, legger han til.

Sendingen går på statskanalen klokka 19.55. Fædrelandsvennen vil komme tilbake med mer når resultatet er klart.