GRIMSTAD: — Jau, dette blir moro, sier festivalveteranen, som nå står i spissen for Skral Festival.

Da Toffen Gunnufsen ledet Quartfestivalen samlet han danseglade festivalgjengere i en enorm kanonstilling på Møvik i Kristiansand og i Badelandet i Dyreparken, der skuta til Kaptein Sabeltann var scene.

Toffen Gunnufsen har arrangert mange konserter før, men aldri i en tunnel. Foto: Reidar Kollstad

Nå har han altså fått fot for en tunnel.— Jeg tror ikke noen har gjort dette i en tunnel før, sier Toffen entusiastisk.

Venter på kommunen

I fjor ble klubbkonsertene arrangert i godsterminalen ved havna i Grimstad. Denne er nå revet og Skral mener de har funnet en glimrende ny arena på veien til festivalområdet på Groos.

Grimstad-tunnelen er 40 meter lang og ligger på fylkesvei 420, den vestlige innkjøringen til byen. Fra 11. juli til 14. juli vil en strekning på hver side av tunnelen stenges for rigging og konserter med internasjonale DJ-er.

Ifølge Toffen har politiet og Statens vegvesen sagt ja til arrangementet. Nå gjenstår Grimstad kommune.

— Vi regner med at det går greit der også. Avklaringen kommer i løpet av de nærmeste dagene, sier Toffen.

Plass til 1200

I søknaden om å få arrangere tunnelfesten er det satt et publikumstall på 1200 personer.

- Hvordan tror du naboene til tunnelen vil reagere?

— Når dette er i boks vil det bli sendt ut nabovarsel og invitert til møte. Under arrangementet blir det satt opp lydmålere og lydsperrer i endene av tunnelen, sier Toffen Gunnufsen.

DJ-ene som spiller tirsdag 12. og onsdag 13. juli er blant andre Gramatik (Slovenia), Don Diablo (Nederland) og Riton (Storbritannia). Arrangementet avsluttes klokka 02.30 begge kveldene.

Tunnelen, som ligger på den vestliige innkjøringen til Grimstad, blir stengt fra 11. juli til 14. juli dersom Toffen får det som han vil.