— I løpet av den første sesongen hadde vi innom 2000 mennesker på Blå torsdag, og 1200 av dem hadde aldri vært her før. Stort sett har alle de 300 stolene vært fylt hver gang, sier Arvid Solheim.

Han er daglig leder av Blå Kors Kristiansand som denne torsdagen starter opp igjen tilbudet Blå torsdag. Hver første torsdag i måneden spiller en kjent artist i den ærverdige Blå Kors-kirka i Gyldenløvesgate 54, og først ut i høstsesongen er Vidar Busk. Inngang er gratis, og arrangementet er rusfritt.

Nettverk

— Senere i høst kommer Jørn Hoel, Thom Hell og Knut Reiersrud, sier Solheim. I likhet med åpningssesongen sist vinter er det Ronnie Jacobsen som gjennom sitt nettverk har booket konsertene.

— Artistene vi har booket har vært veldig begeistret for konseptet. Det gjelder for eksempel folk som Jonas Fjeld og Elg, sier Jacobsen.

Kan spres

Solheim kan på sin side informere om at Blå Kors gjennom arrangementene har fått 30 nye frivillige, og at Blå Kors nasjonalt har lagt godt merke til prosjektet.

— Faktisk vurderer nå Blå Kors å spre konseptet til andre byer som for eksempel Oslo eller Fredrikstad, sier Solheim. Blå torsdag har et budsjett på 500.000 kroner.