Her er anmelderens terningkast på Melodi-Grand-Prix-låtene:

Vidar Busk, "Paid My Way"

Terningkast: 3

Helt ålreit låt som vi vanligvis ikke får servert i forbindelse med MGP. Vidar Busk gjør en dansbar western swing-låt som har nok rytme og puls i seg.

gp1.jpg Foto: NTB Scanpix

Dessverre er melodien forholdsvis tynn.

Fjellfolk, "Ulvetuva"

TIL GP-FINALE: Fjellfolk, med Tor Hoslemo (hardingfele), Helga Jacobsen (vokal) og Trym Bjønnes. Foto: Snæland, Alf Vidar

Terningkast: 4En fin miks mellom folkemusikk og pop. Rolig og vakker, men likevel litt tam. Bra at det fins slike band som Fjellfolk fra Bykle. Vil gjerne høre mer fra dem, men "Ulvetuva" når neppe opp i denne sammenhengen.

Adelén, "Bombo"

gp2.jpg Foto: NTB Scanpix

Terningkast: 4Har litt "Euphoria" i seg, fjorårets vinner. 16 år gamle Adelén fra Horten er blant favorittene til å vinne den norske finalen. Trance, dance og disco med et internasjonalt uttrykk.

Gromth feat. Emil Solli-Tangen, Alone

gp3.jpg Foto: NTB Scanpix

Terningkast: 2Her spilles det på kontraster med black metal, symfonisk rock og med operastemmen til Solli-Tangen. Et hederlig forsøk. Det låter grufullt, men er kanskje litt mer spiselig ute i Europa?

Gaute Ormåsen, " Awake"

gp4.jpg Foto: NTB Scanpix

Terningkast: 3Halvrask poplåt med i overkant mye fasettvokal. Refrenget har vi hørt mange ganger før, og det er god grunn til å tro at Ormåsen ikke klarer å fremføre denne vokalen med stil og verdighet når karaokemikrofonen er slått av.

Lucky Lips Sweet and Heavy

Terningkast: 3

Bluegrass. En musikkstil det er lett å like. Bra hovedvokal, men låten er kjedelig. Spruten og gutsen mangler. Kanskje et bra albumspor, men ikke noen sterk enkeltlåt.

Datarock, "The Underground"

gp5.jpg Foto: NTB Scanpix

Terningkast: 4Fredrik Saroea og hans joggedresskledde bandkamerater fra Bergen er et morsomt syn i seg selv. Låten er blant favorittene, men de har levert bedre saker enn dette tidligere. Passe fresh og morsom klubbmusikk.

Margaret Berger, "I Feed You My Love"

NOE A LA ROBYN: Vår anmelder mener Margaret Berger har det beste bidraget i årets Melodi Grand Prix.

Terningkast: 4Nesten en femmer. Finalens beste låt. Poppa og fengende og noe a la det svenske Robyn kan så bra. Men originaliteten mangler.

Annsofi, "I’m With You"

gp6.jpg Foto: NTB Scanpix

Terningkast: 2En ballade. Traust og triviell. Man prøver å legge inn en norsk folkemusikkdimensjon med felespill. Uten at det fungerer særlig bra. Grått og kjedelig.

Sirkus Eliassen I Love You Te Quiero

sirkus eliassen.jpg Foto: NTB Scanpix

Terningkast: 4Skamløst fengende eller irriterende tull? Poenget er at Sirkus Eliassen fra Bodø tar MGP-sirkuset på kornet med spretne ben og høy partyfaktor. Morsom løssluppenhet mikset med ironi og fest. Har likevel neppe noe i Malmö å gjøre.