Hele Norge vet hvem de er, men hvilken sørlandskjendis har vært den beste representanten for Sørlandet i 2014?

Vi har plukket ut noen av de mest kjente fjesene fra ulike felt, og ba leserne nominere den personen de synes har kommet best gjennom det nasjonale mediebildet, og som har representert Sørlandet på en god måte.Fædrelandsvennen takker for alle nominasjonene vi har fått inn. Nå har vi gått gjennom listen og strøket de som ikke passer kriteriene.

Fædrelandsvennen mener at Marte Wulff fortjener den siste nominasjonen på grunn av samarbeidet med KSO, og suksessen med "Vi feirer jul" sammen med Charlotte Qvale.

Slik stemmer du

Stem fram din favoritt ved å sende sms til 03811. Vi godkjenner bare en stemme fra hver mobiltelefon. Ordinær sms-takst gjelder. Husk mellomrom mellom KJENDIS og ditt valg.

Avstemningen er åpen til 29. desember klokka 07.00. Den som får flest stemmer vil bli kontaktet og annonsert i løpet av romjula.

De 16 nominerte

Her er listen med de 16 nominerte. Hver kjendis er tildelt et nummer, KJENDIS 1, KJENDIS 2, KJENDIS 3, osv, som du trenger for å stemme. Nærmere detaljer finner du ved hvert bilde.

marte_wulff006.jpg

Marte Wulff (33)Ga i 2014 ut plata "Utlengsel" i samarbeid med Kristiansand Symfoniorkester. I desember har hun gjort suksess med julesangen "Vi feirer jul" sammen med Charlotte Qvale.

Send KJENDIS 1 til 03811 for å stemme på Marte Wulff.

<b>Zlatko Tripić (22): Zlatko Tripić: </b>Ble i år kåret til årets beste Start-spiller. Lyngdølen kom fra Molde før 2014-sesongen og markerte seg umiddelbart. Scoret seks mål og hadde åtte målgivende pasninger i 2014-sesongen.

Zlatko Tripić (22)Ble i år kåret til årets beste Start-spiller. Lyngdølen kom fra Molde før 2014-sesongen og markerte seg umiddelbart. Scoret seks mål og hadde åtte målgivende pasninger i 2014-sesongen.

Send KJENDIS 2 til 03811 for å stemme på Zlatko Tripić.

Lila Elveseter Abrahamsen imponerte hele landet med sin stemme sist vinter. Snart kommer først singel, men først skal hun til Julebyen i Kristiansand.

Lila Elveseter Abrahamsen (12)Fikk enorm respons da en youtube-video der hun synger "Let it go" ble lagt ut i januar. Nå har hun fått platekontrakt med Universal.

Send KJENDIS 3 til 03811 for å stemme på Lila Elveseter Abrahamsen.

TorEspen0000639.png

Tor Espen Helle (35)Hele Norge har fulgt bonden i "Jakten på kjærligheten". Helle fikk mye oppmerksomhet for dialekten sin.

Send KJENDIS 4 til 03811 for å stemme på Tor Espen Helle.

BEROLIGER: Bookingsjef for Hovefestivalen, Toffen Gunnufsen, bekrefter at oppkjøpet ikke får betydninger for festivalen som hver sommer arrangeres på Tromøya utenfor Arendal.

Toffen Gunnufsen (53)I høst meldte Hove-eierne at det ikke blir festival til neste år. Samme dag kunne Gunnufsen melde at han blir med på å gjenopplive Skral festival.

Send KJENDIS 5 til 03811 for å stemme på Toffen Gunnufsen.

raylee

Raylee (Charlotte Kristiansen, 17 år)Satser for fullt på popkarrieren. I år så vi henne på Stjernekamp der hun endte på en fjerdeplass. Det er nok ikke det siste vi ser til arendalsjenta.

Send KJENDIS 6 til 03811 for å stemme på Raylee.

<b>Alejandro Fuentes (27): </b>I år kunne Fædrelandsvennen melde at Idol-ALi hadde blitt PT-Ali. I sommer giftet Fuentes seg, med et stort pressekorps til stede i Kristiansand domkirke. Foto: Sondre Steen Holvik

Alejandro Fuentes (27)I år kunne Fædrelandsvennen melde at Idol-Ali hadde blitt PT-Ali. I sommer giftet Fuentes seg, med et stort pressekorps til stede i Kristiansand domkirke.

Send KJENDIS 7 til 03811 for å stemme på Alejandro Fuentes.

<b>Cecilie Thunem-Saanum (42): </b>Jobber med kommunikasjon og tidsbruk. I høst gikk hun mot folk som hetser henne for å være karrierekvinne i flere medier. Det har skapt debatt om et evig viktig tema - likestilling. Sondre Steen Holvik

Cecilie Thunem-Saanum (42)Jobber med kommunikasjon og tidsbruk. I høst gikk hun mot folk som hetser henne for å være karrierekvinne i flere medier. Det har skapt debatt om et evig viktig tema — likestilling.

Send KJENDIS 8 til 03811 for å stemme på Cecilie Thunem-Saanum.

<b>Thor Hushovd (36):</b> La i år opp etter en imponerende sykkelkarriere. I oktober gav han også ut sin selvbiografi sammen med fetter og fvn-journalist Jostein Ravnåsen. Boka fikk enorm oppmerksomhet. Tore André Baardsen

Thor Hushovd (36):La i år opp etter en imponerende sykkelkarriere. I oktober ga han også ut sin selvbiografi sammen med fetter og fvn-journalist Jostein Ravnåsen. Boka fikk enorm oppmerksomhet.

Send KJENDIS 9 til 03811 for å stemme på Thor Hushovd.

<b>Siri Tollerød (27):</b> I vår så du henne som programleder for "Top Model Norge" på TV3. Tollerød har gått modell for en rekke kjente motehus. Reidar Kollstad

Siri Tollerød (27)I vår så du henne som programleder for "Top Model Norge" på TV3. Tollerød har gått modell for en rekke kjente motehus.

Send KJENDIS 10 til 03811 for å stemme på Siri Tollerød.

19. april blir det releasekonsert med Erlend Ropstad. Kristin Ellefsen

Erlend Ropstad (40)Ble Spellemannominert for plata "Hva Om Det Ikke Er Sånn Som Du Tror At Det Er" (2013) og har fått strålende anmeldelser for sin siste plate, "Her om natta" (2014).

Send KJENDIS 11 til 03811 for å stemme på Erlend Ropstad.

DESIGNER: Veronica B. Vallenes.

Veronica B. Vallenes (35)Designeren vant Skandinavias største motepris DHL — Get Global, og vant moteprisen Nåløyet som kåres av Henne.

Send KJENDIS 12 til 03811 for å stemme på Veronica B. Vallenes.

<b>Steinar J. Olsen (54):</b> Fikk skryt i nyttårstalen til statsminister Erna Solberg (H) for sitt fokus på inkludering i arbeidslivet. I høst skapte Olsen stor debatt da han uttalte at flere syke kunne gå på jobb. Torstein Øen

Steinar J. Olsen (44)Fikk skryt i nyttårstalen til statsminister Erna Solberg (H) for sitt fokus på inkludering i arbeidslivet. I høst skapte Olsen stor debatt da han uttalte at flere syke kunne gå på jobb.

Send KJENDIS 13 til 03811 for å stemme på Steinar J. Olsen.

<b>Sarita Sehjpal (47):</b> Sammen med familien står hun bak Kristiansands, og kanskje Norges beste indiske restaurant, Mother India som i år fyller 20 år. I tillegg ser vi Sehjpal som frontfigur for hennes indiske ferdigretter som selges over hele landet.Reidar Kollstad

Sarita Sehjpal (47)Sammen med familien står hun bak Kristiansands og kanskje Norges beste indiske restaurant, Mother India, som i år fyller 20 år. I tillegg er Sehjpal frontfigur for hennes indiske ferdigretter som selges over hele landet.

Send KJENDIS 14 til 03811 for å stemme på Sarita Sehjpal.

<b>Bartek Kaminski (36):</b> I høst har vi sett ham i hovedrollen NRK tv-serien «Kampen for tilværelsen». Kaminski er født i Polen, men vokste opp i Kristiansand.

Bartek Kaminski (36)I høst har vi sett ham i hovedrollen i NRK tv-serien «Kampen for tilværelsen». Kaminski er født i Polen, men vokste opp i Kristiansand.

Send KJENDIS 15 til 03811 for å stemme på Bartek Kaminski.

64 år er ingen alder: -Man pensjonerer seg aldri som kreativt menneske. Og jeg kan ikke gi meg før historien er ferdigskrevet, sier Terje Formoe. Jan M. Lillebø

Terje Formoe (65)I høst var det premiere på "Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama", Norgeshistoriens dyreste barnefilm. De fleste filmkritikerne hyllet filmen, og den ble godt besøkt på kino.

Send KJENDIS 16 til 03811 for å stemme på Terje Formoe.