— Vi kommer til å arrangere en minifestival og flere mindre konserter fremover, for å samle inn penger til 2016. Vårt første mål er å skaffe nok egenkapital for å starte opp festivalen igjen, sier presseansvarlig for Norway Rock, Ann Frestad.

Pressesjef for Norway Rock, Ann Frestad, har troen på at festivalen kan være tilbake sommeren 2016. Foto: Ingvill Dybfest Dahl, Marianne Aateigen

Festivalen hadde sin debut 13. juli i 2006, under navnet Kvinesdal Rock. I 2008 skiftet festivalen navn til Norway Rock. Motörhead, Gary Moore, Turboneger, Kamelot, Twisted Sister, In Flames, Immortal og Manowar er bare noen av de store navnene som har spilt på festivalen.— Vi vil gjerne opprettholde festivalens rykte, og leve opp til det samme nivået som før. Det er grunnen til at vi trenger pengestøtte. Selvfølgelig håper vi på at næringslivet, og kommunen kan støtte oss økonomisk, sier Frestad.

Konkurs i 2011

Festivalen måtte kaste inn håndkleet i 2011. Etter en regnfull sommer med publikumssvikt på rundt 1200 og to millioner i gjeld, måtte festivalen begjære seg konkurs. I tillegg ble det et voldsomt oppstyr når festivalen valgte å nekte mc-medlemmer inngang på konsertområdet. Det endte med boikott fra samtlige motorsykkel-klubber på Sørlandet, noe som igjen påvirket publikumstallene i feil retning.

— Det ble røde tall på festivalen, men vi kom oss ut av det etter hvert. Vi lar fortiden ligge, og ser fram til å prøve å bygge opp igjen Norway Rock på nytt, sier Frestad.

Minifestival i november

Minifestivalen finner sted helgen 14-15. november på Harvest Bar i Kvinesdal. Arrangørene selv tolker arrangementet som en miniutgave av Norway Rock. Det blir to dager, med totalt 10 band som skal sørge for god festivalstemning.

Festivalen har hatt store navn på plakaten siden oppstarten i 2006. I 2011 var The Darkness en av de største som spilte i Kvinestrand. Foto: Tor Erik Schrøder

— Vi kan foreløpig kun bekrefte at Oslo Ess skal spille på minifestivalen. Til sammen blir det rundt 10 band som skal spille. Om ikke lenge slipper vi alle artistene, forteller Frestad.Gjengen som prøver å bygge opp igjen festivalen består av 30 ildsjeler som har vært med siden starten. De kaller seg «Norway Rock Uprising Team», og skal stå på i to år for å få festivalen på beina igjen.

— Vi har vært en god, sammensveiset gjeng siden 2006. Etter 2011 har tanken om å bygge opp igjen festivalen ligget og ulmet. Nå tar vi tak, og prøver å få til en ny start for festivalen i 2016, sier Frestad.

Ordføreren er positiv

Ordfører i Kvinesdal, Svein Arne Jerstad, er positiv til at ildsjelene vil få i gang festivalen igjen.

— Norway Rock var et svært viktig kulturtilbud før for hele Kvinesdal. Så jeg har absolutt et positivt syn på at festivalen prøver å komme seg på beina igjen og etablere seg i 2016, sier Jerstad.

Men han eller kommunen kan ikke love noe pengestøtte enda.

— Vi tror på at viljen til å få det til er der, men det gjenstår å se. Det blir i så fall en politisk debatt når den tid kommer. Det er litt for tidlig å si enda, avslutter Jerstad.